Dossier

L'interior de la Sagrada Família. El geni de Gaudí és reconegut internacionalment. Foto:JOSEP LOSADA

Grans aportacions catalanes al món

La revista Presència presenta un ampli dossier on es recullen 25 de les grans aportacions que els catalans han fet al món al llarg de la història i que han tingut especial transcendència. Aquestes idees innovadores formen part d'un recull de 223 iniciatives sorgides des de Catalunya i ideades per catalans que s'apleguen al llibre monumental. “Grans aportacions catalanes”. Es tracta d'una obra impulsada des de la Fundació Occitano Catalana que té un objectiu doble, d'un costat augmentar l'autoestima dels catalans donant a conèixer aquest esperit innovador i de modernitat, i de l'altre donar a conèixer la potència de Catalunya com a nació internacionalment.

26/04/2015
Premi Presència
de Periodisme 2014

Llegiu les bases

Més informació

Última portada

Presència és una capçalera històrica de la premsa en català a punt de complir els cinquanta anys d’existència de la mà d’El Punt Avui i Hermes Comunicacions.

Actualment és la revista dels diumenges d’El Punt Avui i Diari d’Andorra. Un setmanari que defuig la superficialitat que caracteritza els suplements dominicals i s’acosta molt més a una revista d’informació, tractant els temes amb rigor i seriositat i, sempre que és possible, lligats amb l’actualitat.

Presència està composada per diferents blocs. Un de general amb un ampli dossier setmanal on es tracta un tema amb profunditat, sovint amb més de deu pàgines i seccions dedicades a la informació internacional, de societat, política, comunicació, gent, salut, noves tecnologies i la xarxa.

De Presència en destaca també un ampli bloc d’opinió, amb articles de Miquel Riera, Andreu Mas, Joan-Lluís Lluís, Carles Ribera, Tura Soler, Ramon Rovira, Eva Vàzquez i Xevi Planas.

Un tercer bloc és Sortim, sobre festes, tradicions, cultura popular i oci, amb una agenda exhaustiva d’actes d’arreu dels Països Catalans.

La revista es tanca amb “Catalonia Today”, quatre pàgines en anglès amb reportatges , opinió i entreteniments lingüístics en col·laboració amb la revista Catalonia Today i “Petits i grans”, quatre pàgines amb continguts de divulgació, educatius i d’esbarjo per a pares i fills.

El director de Presència és el periodista Miquel Riera.