Dossier

Els actuals membres del Tribunal Constitucional posen plegats en una fotografia oficial. Foto:TRIBUNAL CONSTITUCIONAL

Togues amb ideologia

El Tribunal Constitucional que ha de decidir sobre el 9-N no s'ha desempallegat de la imatge de contaminació política dels magistrats que van sentenciar l'Estatut.

21/09/2014

Països Catalans

La façana del Tribunal Constitucional a Madrid. Foto:ACN

Les conseqüències legals de desobeir el Constitucional

Experts en dret penal, constitucional i internacional expliquen quines disposicions conté l'ordenament jurídic per actuar contra el procés català.

21/09/2014

Deu anys, cinc sèries

El 2004 és l'any d'estrena d'alguns dels títols més referenciats. Són exemples de la dècada prodigiosa de la ficció televisiva? Són sèries que van irrompre i el seu fenomen s'entén no tant perquè canviessin paradigmes narratius sinó la manera de veure-les.

21/09/2014

Retorn a l'escola

La casa familiar és el lloc ideal per a molts infants. És un territori conegut on se senten protegits. Per això, sobretot quan són molt petits, el retorn a la rutina escolar pot convertir-se en un drama. Alguns centres apliquen estratègies d'adaptació amb èxit.

21/09/2014

La reinvenció de l'iPhone

Divendres sortirà a la venda la renovació més esperada del telèfon d'Apple. Creixen la pantalla, les funcions i, segurament, les vendes.

21/09/2014

La Mercè més mediterrània

Mediterràniament és el nou escenari de la platja de Bogatell i on tocaran Manel, Txarango i La Troba Kung-Fú. Barcelona acull 89 concerts en quatre dies.

21/09/2014
Premi Presència
de Periodisme 2014

Llegiu les bases

Més informació

Última portada

Presència és una capçalera històrica de la premsa en català que des de l'estiu del 2001 és la revista setmanal en català amb més difusió, amb uns 65.000 exemplars de mitjana. La revista arriba cada setmana als més de 370.000 lectors provinents de les publicacions que la distribueixen: El Punt Avui, El 9 Nou, Diari de Balears i Diari d'Andorra.

Presència arriba d'aquesta manera a gairebé tot el territori de parla catalana, des de València fins a Andorra, passant per la Catalunya central i les Illes Balears.

Presència és un suplement 'diferent', que cada setmana presenta als seus lectors, entre altres seccions, un dossier d'un mínim de sis pàgines, on aprofundeix temes d'actualitat des d'una òptica particular. La revista es complementa amb entrevistes amb personatges de relleu, reportatges, seccions fixes com les de llibres, música, art i la xarxa. Escriptors i periodistes de reconegut prestigi col·laboren habitualment a Presència, com ara Eva Vàzquez, Tura Soler, Germà Capdevila, Xavier Cortadellas, Guillem Frontera, Vicenç Pagès, Melcior Comes, Xevi Planas, Jordi Llavina, Andreu Mas, Antoni Dalmases i Carles Ribera.

El director de Presència és el periodista Miquel Riera.