Dossier

Un moment de la V a Barcelona, durant la Diada d'aquest any. Foto:ELISABET MAGRE

Les claus per a un nou país

Quina llei electoral definirà els comicis en una Catalunya independent? Necessitaríem un exèrcit propi? Hauríem de sortir de l'euro? Quins poden ser els aliats de Catalunya en el context internacional? Què passarà amb les propietats catalanes a Espanya quan es creï un estat propi? El carnet de conduir continuarà sent vàlid? Aquests són alguns exemples de la setantena de preguntes que catorze entitats sobiranistes responen per argumentar la viabilitat de la Catalunya independent.

28/09/2014

Països Catalans

4 de 9. Amb aquest castell els verds van guanyar el darrer concurs. Foto:JOSÉ CARLOS LEÓN

L'hora de la veritat

El Concurs de Castells de Tarragona arriba a la 25a edició amb una enorme expectació i amb els Castellers de Vilafranca com a principals favorits.

28/09/2014

Invasió de bruixeria

Sant Joan les Fonts es transforma i per uns dies viu envoltat de bruixes i bruixots en la 9a Fira Internacional de Bruixeria.

28/09/2014

A Alcanar, de cinc en cinc

Els carrers i les places d'aquesta localitat del Montsià es mudaran per celebrar les Festes Quinquennals, dedicades a la Mare de Déu del Remei.

28/09/2014

A casa dels ibers

Setze jaciments d'arreu de Catalunya cobraran vida en el 14è Cap de Setmana Ibèric, que convida a descobrir el paper de la dona en aquella societat.

28/09/2014

Malgrat, 40 anys d'aplec

Un concert la vigília i l'estrena d'una sardana de Bàrbara Ardanuy dedicada a l'aniversari, dos dels actes destacats.

28/09/2014
Premi Presència
de Periodisme 2014

Llegiu les bases

Més informació

Última portada

Presència és una capçalera històrica de la premsa en català que des de l'estiu del 2001 és la revista setmanal en català amb més difusió, amb uns 65.000 exemplars de mitjana. La revista arriba cada setmana als més de 370.000 lectors provinents de les publicacions que la distribueixen: El Punt Avui, El 9 Nou, Diari de Balears i Diari d'Andorra.

Presència arriba d'aquesta manera a gairebé tot el territori de parla catalana, des de València fins a Andorra, passant per la Catalunya central i les Illes Balears.

Presència és un suplement 'diferent', que cada setmana presenta als seus lectors, entre altres seccions, un dossier d'un mínim de sis pàgines, on aprofundeix temes d'actualitat des d'una òptica particular. La revista es complementa amb entrevistes amb personatges de relleu, reportatges, seccions fixes com les de llibres, música, art i la xarxa. Escriptors i periodistes de reconegut prestigi col·laboren habitualment a Presència, com ara Eva Vàzquez, Tura Soler, Germà Capdevila, Xavier Cortadellas, Guillem Frontera, Vicenç Pagès, Melcior Comes, Xevi Planas, Jordi Llavina, Andreu Mas, Antoni Dalmases i Carles Ribera.

El director de Presència és el periodista Miquel Riera.