Dossier

Gent votant a Barcelona, en la consulta del 9-N. Foto:JOSEP LOSADA

La raó de les xifres

Les interpretacions més esbiaixades dels unionistes no poden emmascarar que la participació de més de 2,3 milions de persones a la consulta del 9-N va ser tot un èxit. A més, parlem sobre el procés sobiranista amb representants de dos extrems demogràfics: gent gran que ha perdut la por i joves de 16 anys prou madurs per decidir.

16/11/2014

Països Catalans

L'activitat física és indispensable per trobar-se bé. Foto:FOTOLIA

Monogràfic sobre salut

La millor manera de prevenir algunes malalties és decantar-se pels hàbits saludables i fer-se revisions mèdiques periòdiques.

16/11/2014

Europa - Món

Hollande, l'africà

Les intervencions a Mali i a la República Centreafricana redimensionen la figura del president al continent i el situen com a líder internacional en contraterrorisme. Un pas endavant, però, que situa ara França com a objectiu prioritari de l'Estat Islàmic (EI).

16/11/2014

Països Catalans

Aposta pel diàleg entre les religions

El diàleg interreligiós és més necessari en un país on conviuen moltes confessions diferents.

16/11/2014

El coneixement, a concurs

Va néixer amb els orígens de la tele i es manté a les graelles com a un clàssic.

16/11/2014

Llavaneres es llepa els dits

La fira de cerveses artesanes i el concurs de bolets i de pomes farcides són les novetats de la 16a Fira de Tardor, plena de parades i degustacions gastronòmiques.

16/11/2014

Opinió Presència

Recollir (bé) l'orgànica

Els municipis de l'Alt Maresme que quedaven per iniciar la recollida de la fracció orgànica de la brossa domiciliària, obligatòria per llei des del 2010, s'han posat les piles i han començat el procés amb més o menys interès. Es tracta de la zona més turística, que havia pal·liat la mancança fent la recollida dels grans productors, com ara hotels, restaurants o botigues. Convèncer la ciutadania que ha de separar una nova fracció demana temps, esforç i constància que per alguns consistoris quedarà resolt amb una campanya de conscienciació i posant els contenidors nous al carrer. Sense el compromís dels veïns, els resultats poden ser nefastos. I llavors no servirà de res buscar culpables.

16/11/2014
Premi Presència
de Periodisme 2014

Llegiu les bases

Més informació

Última portada

Presència és una capçalera històrica de la premsa en català que des de l'estiu del 2001 és la revista setmanal en català amb més difusió, amb uns 65.000 exemplars de mitjana. La revista arriba cada setmana als més de 370.000 lectors provinents de les publicacions que la distribueixen: El Punt Avui, El 9 Nou, Diari de Balears i Diari d'Andorra.

Presència arriba d'aquesta manera a gairebé tot el territori de parla catalana, des de València fins a Andorra, passant per la Catalunya central i les Illes Balears.

Presència és un suplement 'diferent', que cada setmana presenta als seus lectors, entre altres seccions, un dossier d'un mínim de sis pàgines, on aprofundeix temes d'actualitat des d'una òptica particular. La revista es complementa amb entrevistes amb personatges de relleu, reportatges, seccions fixes com les de llibres, música, art i la xarxa. Escriptors i periodistes de reconegut prestigi col·laboren habitualment a Presència, com ara Eva Vàzquez, Tura Soler, Germà Capdevila, Xavier Cortadellas, Guillem Frontera, Vicenç Pagès, Melcior Comes, Xevi Planas, Jordi Llavina, Andreu Mas, Antoni Dalmases i Carles Ribera.

El director de Presència és el periodista Miquel Riera.