Dossier

El perfil dels treballadors dels estudis de videojocs és clarament jove i internacional. A la imatge, la seu de Social Point a Barcelona. Foto:ARXIU

Barcelona juga fort

La capital catalana s'erigeix com a un dels principals focus de creació mundial de videojocs. Hi conflueixen una gran quantitat d'estudis des d'on es generen alguns dels títols que atrapen milions de jugadors d'arreu del planeta.

20/07/2014

Països Catalans

Les exhumacions que es van fer el 2008 a la fossa comuna de Gurb. Foto:MARC RIERA / ACN

ADN per passar pàgina

Dos familiars de desapareguts en la Guerra Civil impulsen la creació d'un banc que faciliti les identificacions quan es comencin a obrir fosses comunes. El Parlament ja els ha donat suport i ara esperen que el govern faci la resta, tot i que van tard.

20/07/2014

Europa - Món

Amistats perilloses

La victòria de Pedro Sánchez a les primàries del PSOE és conseqüència d'un còctel d'interessos entre dirigents del partit que fins fa poc es llançaven ganivets.

20/07/2014

Països Catalans

Per què la tele ens avorreix?

Un grup d'investigadors de Barcelona Media estudien en quin moment l'audiència es desconnecta dels continguts audiovisuals mesurant variacions en diferents indicadors fisiològics com el ritme cardíac o els músculs de la cara.

20/07/2014

La desaparició d'abelles

Són un bioindicador importantíssim i asseguren la pol·linització de més d'una tercera part de les fruites i les verdures que consumim. La seva desaparició, que té diverses causes, genera molta alarma.

20/07/2014

Les Santes, en marxa

La gran oferta musical i familiar marca aquesta edició de la festa major de Mataró, amb un programa replet de propostes fins al 29 de juliol.

20/07/2014

Quatre nits d'espectacle al cel

Blanes celebra el 44è Concurs Internacional de Focs d'Artifici de la Costa Brava.

20/07/2014
Premi Presència
de Periodisme 2014

Llegiu les bases

Més informació

Última portada

Presència és una capçalera històrica de la premsa en català que des de l'estiu del 2001 és la revista setmanal en català amb més difusió, amb uns 65.000 exemplars de mitjana. La revista arriba cada setmana als més de 370.000 lectors provinents de les publicacions que la distribueixen: El Punt Avui, El 9 Nou, Diari de Balears i Diari d'Andorra.

Presència arriba d'aquesta manera a gairebé tot el territori de parla catalana, des de València fins a Andorra, passant per la Catalunya central i les Illes Balears.

Presència és un suplement 'diferent', que cada setmana presenta als seus lectors, entre altres seccions, un dossier d'un mínim de sis pàgines, on aprofundeix temes d'actualitat des d'una òptica particular. La revista es complementa amb entrevistes amb personatges de relleu, reportatges, seccions fixes com les de llibres, música, art i la xarxa. Escriptors i periodistes de reconegut prestigi col·laboren habitualment a Presència, com ara Eva Vàzquez, Tura Soler, Germà Capdevila, Xavier Cortadellas, Guillem Frontera, Vicenç Pagès, Melcior Comes, Xevi Planas, Jordi Llavina, Andreu Mas, Antoni Dalmases i Carles Ribera.

El director de Presència és el periodista Miquel Riera.