Dossier

El centre d'interpretació 115 dies de Corbera d'Ebre. Foto:ELISABETH MAGRE

Els llocs de la guerra

Quan s'acaben de complir els setanta-cinc anys del final de la Guerra Civil, nombrosos indrets arreu de Catalunya permeten recuperar-ne i honrar-ne la memòria. Com els disset que Presència ha recollit un dossier.

13/04/2014

Entrevista

Margo MacDonald. Foto:ÒSCAR PALAU

Margo MacDonald

Reflexions pòstumes de la històrica figura del nacionalisme escocès, traspassada el 4 d'abril. Lluitadora, rebel i d'esquerres, deia que els catalans havien de tirar endavant la consulta igualment.

13/04/2014

Països Catalans

Una mà de contes

L'espai del canal Super3 estrena el 22 d'abril quinze nous contes dedicats a la lectura, a escriptors, a les lletres i a l'etimologia.

13/04/2014

El gluten indigest

La intolerància al gluten és quelcom més que un problema alimentari. Afecta tot el procés digestiu, i per això cal detectar-ho i actuar en conseqüència.

13/04/2014

Arriba la Setmana Santa

El Divendres Sant se celebren les processons del Sant Enterrament, que escenifiquen la passió i mort de Crist.

13/04/2014

Fira de Campllong

Les bitlles són la novetat de la Fira Comarcal de Primavera, que aconsegueix mantenir el nombre d'expositors.

13/04/2014
Premi Presència
de Periodisme 2014

Llegiu les bases

Més informació

Última portada

Presència és una capçalera històrica de la premsa en català que des de l'estiu del 2001 és la revista setmanal en català amb més difusió, amb uns 65.000 exemplars de mitjana. La revista arriba cada setmana als més de 370.000 lectors provinents de les publicacions que la distribueixen: El Punt Avui, El 9 Nou, Diari de Balears i Diari d'Andorra.

Presència arriba d'aquesta manera a gairebé tot el territori de parla catalana, des de València fins a Andorra, passant per la Catalunya central i les Illes Balears.

Presència és un suplement 'diferent', que cada setmana presenta als seus lectors, entre altres seccions, un dossier d'un mínim de sis pàgines, on aprofundeix temes d'actualitat des d'una òptica particular. La revista es complementa amb entrevistes amb personatges de relleu, reportatges, seccions fixes com les de llibres, música, art i la xarxa. Escriptors i periodistes de reconegut prestigi col·laboren habitualment a Presència, com ara Eva Vàzquez, Tura Soler, Germà Capdevila, Xavier Cortadellas, Guillem Frontera, Vicenç Pagès, Melcior Comes, Xevi Planas, Jordi Llavina, Andreu Mas, Antoni Dalmases i Carles Ribera.

El director de Presència és el periodista Miquel Riera.