Països Catalans

Pancartes reivindicatives a la Via Catalana del 2013. Foto:ALBERT SALAMÉ

El motor que no s'atura

La ciutadania catalana continua empenyent el procés sobiranista endavant. Després de l'aclaparadora demostració de força de l'última Diada (i també de les dues anteriors), desenes d'entitats de diferents àmbits no han deixat de treballar per fer possible que Catalunya pugui decidir el seu futur i per esperonar el conjunt de la societat cap a la independència.

19/10/2014

Europa - Món

Refugiats cristians d'una ciutat prop de Nínive, a l'Iraq, són acollits en una església a la ciutat kurfa d'Erbil, l'agost passat.  Foto:AFP

Genocidi dels cristians a l'Orient Mitjà

El monjo de Montserrat i arximandrita Manuel Nin denuncia el martiri dels cristians per part de l'Estat Islàmic i la indiferència amb què es viu a Occident. “Estem davant un drama humà dels més greus dels darrers segles: la destrucció física d'una realitat humana, cristiana i cultural de dos mil anys d'història”.

19/10/2014

Pequín, ciutat invisible

La Xina declara la guerra a la contaminació enmig d'un gran augment de la preocupació ciutadana per la qualitat del medi ambient.

19/10/2014

Països Catalans

El 30 minuts en fa 30

El programa de més prestigi informatiu de TV3 vindica el seu llegat periodístic.

19/10/2014

Desmuntant el nou iPhone

Un mes després del llançament, el taulèfon d'Apple ha demostrat amb el seu rendiment diari que pot funcionar com a dispositiu únic.

19/10/2014

Més de 200 actes a Girona

Un ‘mapping' creat per Domènec Fita i una cercavila de gran format són les principals novetats de les Fires de Sant Narcís, que aposten per sortir més al carrer.

19/10/2014

A punt de fira

Viladrau celebrarà, el 25 i 26 d'octubre, la vintena edició de la Fira de la Castanya, un producte molt apreciat arreu.

.

19/10/2014
Premi Presència
de Periodisme 2014

Llegiu les bases

Més informació

Última portada

Presència és una capçalera històrica de la premsa en català que des de l'estiu del 2001 és la revista setmanal en català amb més difusió, amb uns 65.000 exemplars de mitjana. La revista arriba cada setmana als més de 370.000 lectors provinents de les publicacions que la distribueixen: El Punt Avui, El 9 Nou, Diari de Balears i Diari d'Andorra.

Presència arriba d'aquesta manera a gairebé tot el territori de parla catalana, des de València fins a Andorra, passant per la Catalunya central i les Illes Balears.

Presència és un suplement 'diferent', que cada setmana presenta als seus lectors, entre altres seccions, un dossier d'un mínim de sis pàgines, on aprofundeix temes d'actualitat des d'una òptica particular. La revista es complementa amb entrevistes amb personatges de relleu, reportatges, seccions fixes com les de llibres, música, art i la xarxa. Escriptors i periodistes de reconegut prestigi col·laboren habitualment a Presència, com ara Eva Vàzquez, Tura Soler, Germà Capdevila, Xavier Cortadellas, Guillem Frontera, Vicenç Pagès, Melcior Comes, Xevi Planas, Jordi Llavina, Andreu Mas, Antoni Dalmases i Carles Ribera.

El director de Presència és el periodista Miquel Riera.