Països Catalans

Ambient de Sant Jordi, en la diada de l'any passat. Foto:ALBERT SALAMÉ

Llibres dedicats

Una quarantena de personalitats del món polític, econòmic, social, cultural i esportiu català “regalen” un llibre amb “sentit” a amics, coneguts o rivals.

20/04/2014

Països Catalans

. Foto:.

I totes les novetats editorials

Vint-i-dues pàgines amb tots els llibres. Més de 300 novetats classificades per temàtica.

20/04/2014

La festa popular del llibre

Catalunya celebra dimecres vinent una de les seves festes més singulars i, alhora, més populars. Arriba Sant Jordi i, un cop més, els carrers i les places d'arreu del país s'ompliran de parades de llibres i de roses, una explosió de cultura que, difícilment, es pot veure en altres llocs del món.

Per festejar Sant Jordi i, com ja és tradicional, Presència publica un número especial monogràfic dedicat a aquesta diada. Té dues parts. En la primera, que hem titulat “Llibres dedicats”, presentem un reportatge especial. Hem demanat a quaranta-cinc personalitats del món polític, social, econòmic, cultural i esportiu del país que triessin un llibre i que el “regalessin” a una altra personalitat destacada. Sempre amb un sentit especial, ja sigui perquè el destinatari reflexioni sobre un fet o una política concrets, ja sigui per ressaltar determinades accions o reflexions vinculades al seu àmbit de treball o d'estudi. El resultat és molt divers i interessant i cal agrair l'esforç fet per les personalitats a les quals s'ha demanat de participar en la iniciativa.

La segona part d'aquest monogràfic especial de Sant Jordi 2014 està destinada, com ja és habitual, a presentar les principals novetats editorials que els lectors trobaran a les llibreries i a les parades al carrer aquests dies. Són més de dues-centes novetats organitzades per gèneres i també per territoris, perquè el lector pugui triar i remenar abans de decidir-se a comprar. Una munió de novetats que demostren, un any més, l'enorme vitalitat del món editorial en català. I de retruc, de la llengua catalana, malgrat els entrebancs constants que rep i li posen.

20/04/2014
Premi Presència
de Periodisme 2014

Llegiu les bases

Més informació

Última portada

Presència és una capçalera històrica de la premsa en català que des de l'estiu del 2001 és la revista setmanal en català amb més difusió, amb uns 65.000 exemplars de mitjana. La revista arriba cada setmana als més de 370.000 lectors provinents de les publicacions que la distribueixen: El Punt Avui, El 9 Nou, Diari de Balears i Diari d'Andorra.

Presència arriba d'aquesta manera a gairebé tot el territori de parla catalana, des de València fins a Andorra, passant per la Catalunya central i les Illes Balears.

Presència és un suplement 'diferent', que cada setmana presenta als seus lectors, entre altres seccions, un dossier d'un mínim de sis pàgines, on aprofundeix temes d'actualitat des d'una òptica particular. La revista es complementa amb entrevistes amb personatges de relleu, reportatges, seccions fixes com les de llibres, música, art i la xarxa. Escriptors i periodistes de reconegut prestigi col·laboren habitualment a Presència, com ara Eva Vàzquez, Tura Soler, Germà Capdevila, Xavier Cortadellas, Guillem Frontera, Vicenç Pagès, Melcior Comes, Xevi Planas, Jordi Llavina, Andreu Mas, Antoni Dalmases i Carles Ribera.

El director de Presència és el periodista Miquel Riera.