Noldi Schreck

Arquitecte que va idear Port Banús

L'arquitecte d'origen suís Noldi Schreck, autor del projecte que va convertir Port Banús en una destinació turística de la jet set europea, va morir l'1 de febrer, a l'edat de 87 anys, a l'estat mexicà de Valle Bravo.

Schreck va començar a dissenyar i construir a Beverly Hills (EUA), però va ser a Mèxic on va consolidar el seu estil, caracteritzat per colors resplendents, artesanies, teles de diferents textures i nombrosos detalls. Durant els anys seixanta i setanta, se'l coneixia com l'arquitecte de la Zona Rosa, un dels barris més cosmopolites de Mèxic DF.

El 1966, va conèixer José Banús, un amic íntim de Franco considerat el constructor del règim, i va idear Port Banús, un enclavament turístic de gran luxe a la Costa del Sol que va assolir fama internacional i que es va convertir en un indret de pelegrinatge de molts personatges de l'anomenada jet set europea. Aquest complex, ple de luxoses botigues de moda, comparteix moltes semblances amb l'estil de vida de ciutats com ara Miami o Montecarlo.

La seva localització geogràfica i la visita de nombrosos personatges populars van convertir el lloc en una atractiva destinació d'estiueig, especialment nocturn, amb nombroses discoteques, pubs i bars

Per construir aquest poble del no-res, es va utilitzar molta mà d'obra formada per presos republicans.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.