Cinema

Valor de ley

Coens crepusculars

Tot i que es pot considerar que No és país per a vells ja contenia ingredients del gènere, Valor de ley és la primera incursió en el western diguem-ne pur dels germans Joel i Ethan Coen: una història de venjança amb pistolers justiciers i facinerosos sense escrúpols, que transcorre a la dècada del 1870, després de la guerra de Secessió, en paratges propers a la mítica frontera on la natura encara és verge i les persones, poc civilitzades. Els Coen han partit d'una novel·la de Charles Portis que ja va ser adaptada el 1969: John Wayne va guanyar el seu únic Oscar pel seu paper del marshall Rooster Cogburn, que ara interpreta amb solvència Jeff Bridges.

L'actriu de 14 anys Hailee Steinfeld interpreta Mattie Ross, la noia protagonista, filla d'un colon assassinat per un malfactor (Josh Brolin), que contracta un marshall (Jeff Bridges) per venjar-se. Un presumit caça-recompenses texà (Matt Damon) s'afegeix a la cacera per territoris salvatges, en una aventura que és evocada per Mattie anys després, quan l'Oest ja està deixant de ser una realitat per convertir-se en mite i en espectacle de fira.

Joel i Ethan Coen es mostren més continguts de l'habitual en la posada en escena, més pròpia dels clàssics del gènere que de la seva pròpia filmografia. Tot i això, han aconseguit deu nominacions als Oscar i els millors resultats de taquilla de la seva carrera.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Valor de ley

«Valor de ley»

Gènere: Western
Direcció: Joel i Ethan Coen.
Intèrprets: Matt Damon, Jeff Bridges.
Valoració crítica: [ep] [ep] [ep] [ep]

Publicat a