Salut

salut

Boi Ruiz dóna la raó als hostalers que critiquen la llei del tabac

El nou conseller de Salut considera un error del govern espanyol haver introduït la prohibició “per entregues”

La nova llei es comença a aplicar sense incidents a Catalunya

El conseller de Salut, Boi Ruiz, va donar ahir la raó als propietaris de bars i restaurants que es queixen pels perjudicis econòmics que poden tenir per l'aplicació “per entregues” de la llei del tabac. En declaracions a RAC-1, Boi Ruiz va afirmar ahir que l'aplicació a terminis ha estat “el gran error” de la llei del tabac i que aquesta fórmula no s'hauria de repetir perquè “no és de país seriós”.

El nou responsable del Departament de Salut va afirmar que no correspon a la Generalitat la reparació dels danys econòmics que pugui suposar l'aplicació de la llei en el sector de l'hoteleria, però “sí que està en mans del govern de la Generalitat denunciar que això és un fet i que s'ha produït un perjudici als hostalers per l'aplicació de la llei en fases”. “Tenen tota la raó del món de queixar-se que aquesta llei per entregues els ha perjudicat econòmicament”, va afirmar Boi Ruiz.

Les dades recollides pel Departament de Salut en les primeres hores d'aplicació de la nova normativa indiquen que a Catalunya no s'ha produït cap incident o incompliment important de l'ampliació de la llei del tabac.

Denúncies a internet

El conseller Boi Ruiz va anunciar ahir que el seu departament posarà en marxa un sistema a través d'internet per poder presentar denúncies per incompliments de la normativa. No obstant això, aquest diari va poder comprovar ahir nit que el servei Salut Respon del mateix departament continuava indicant que la fórmula per presentar queixes o denúncies a través d'internet és fer servir la pàgina web de l'organització de consumidors Facua.

D'altra banda, mentre el conseller Boi Ruiz indicava que el seu departament no tenia coneixement de cap incident en l'aplicació de l'ampliació de la llei del tabac, Facua informava que havia rebut des de Barcelona 30 queixes (311 al conjunt de l'Estat) per incompliment de la prohibició de fumar en recintes tancats.

La primera denúncia formal va ser presentada per Facua contra un bar de Sevilla per incompliment greu de la normativa. Segons l'organització de consumidors, el bar fins i tot manté una màquina de tabac sense control d'accés per als menors.

LA XIFRA

30
queixes
per incompliment de la llei del tabac va rebre ahir Facua procedents de Barcelona; 311 al conjunt de l'Estat.

Un bar que es pren els canvis amb molt d'humor

Arrencar un somriure als clients. Aquest és l'objectiu que persegueix Gregori Rigau, el propietari del bar Chaplin de Girona, amb la performance que ell i els altres dos treballadors de l'establiment fan aquesta setmana amb motiu de l'entrada en vigor de la nova llei del tabac.

Els cambrers d'aquest bar reben i atenen els clients amb un fals pegat de nicotina adherit al front i una cigarreta de plàstic a la boca, informa Núria Astorch.

Les taules del bar, a més, disposen aquests dies d'una promoció de pegats perquè els fumadors no se'ls esfumin. És una campanya fictícia que no ha suposat la retirada dels cendrers de les taules, que ara serveixen per oferir caramels i xiclets.

A banda de l'humor de la seva campanya, Gregori Rigau admetia ahir que està “acollonit” amb les repercussions de la nova normativa. El primer dia d'entrada en vigor, però, el propietari desconeixia si el descens en el nombre de visitants era per l'aplicació de la llei o perquè els clients estaven de vacances.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.