Societat

Barcelona

Infància divina

La model Judit Mascó va inaugurar ahir el Festival de la Infància, que estarà situat a la Fira de Barcelona fins al 4 de gener

La passarel·la de nens amb roba de Custo, novetat del saló en un matí de poc ambient

Amb l'objectiu d'assolir o fins i tot superar la xifra de 150.000 visitants, la presidenta del certamen, Judit Mascó, va inaugurar ahir al migdia la 48a edició del Festival de la Infància. Acompanyada de la secretària de la Infància en funcions del govern de la Generalitat, Imma Pérez, Mascó es va passejar per cadascun dels estands de la fira en un ambient poc encisador, on van fallar moltes autoritats, que eren presents al jurament d'Artur Mas com a president de la Generalitat. Així que Judit Mascó es va fer un tip de fotografiar-se amb els infants que havien assistit al primer dia de fira i també amb molts pares, embadalits per la bella model. Mascó no va parar de saludar els responsables dels estands, alguns dels quals lamentaven la poca afluència que es registrava durant el primer matí, si bé es mostraven esperançats que canviés ràpidament.

Tan bon punt la comitiva va entrar al primer pavelló, va poder observar una de les novetats del saló. Una passarel·la de roba de Custo Growing per als nens i nenes que “vulguin experimentar l'emoció d'una desfilada”, segons la informació facilitada. A l'estand del costat, membres de l'exèrcit acompanyaven els nens en una cursa d'obstacles i unes passes enrere, un grup de nenes agafaven un micròfon per participar al karaoke amb una cançó que parla de las divinas.

Més cap a l'interior, es començaven a endevinar els estands més dedicats als esports, amb els salts en llits elàstics, un partit de bàsquet entre dos equips de la ciutat, el rocòdrom i un circuit de bicicletes. No hi faltava el cos de Bombers, la Federació Catalana del Tir Olímpic, la de taekwondo i la Federació Catalana d'Automobilisme.

Els espais més educatius corresponien a la Generalitat, amb tallers sobre els drets dels infants, la salut i el currículum escolar i l'eficiència energètica i el reciclatge de la brossa. Segons Mascó, l'objectiu del Festival de la Infància és “combinar diversió i formació”.

Aquest any, com a novetat, també s'hi ha incorporat un nou mecanisme per gestionar les cues, que informa del temps real d'espera per accedir als estands. Amb el mateix objectiu, l'entrada es duu a terme per diferents accessos i les activitats s'agrupen per franges d'edat. Així, els més petits, entre els 2 i els 6 anys, han d'entrar al saló per l'accés del carrer Lleida, mentre que la resta de visitants ho han de fer a través de l'accés número 1, situat a la plaça Espanya.

“Les cues són l'únic problema del festival”, va dir Mascó, que ahir es va voler manifestar de forma prudent pel que fa a l'afluència esperada de visitants. “Tant de bo s'arribi als 200.000 participants”, va dir Mascó. Amb tot, la crisi econòmica demana prudència i Mascó ho va ser, de prudent: “Esperem superar els 150.000", va dir. L'edició de l'any passat va arribar als 180.000 visitants.

El Festival de la Infància és obert d'11 del matí a 8 del vespre i el preu de l'entrada és de 10 euros, tot el dia, o de 7 euros, a partir de les 4 de la tarda. L'entrada és gratuïta per als nens menors de tres anys.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.