Política

Tura eleva el to catalanista del PSC reivindicant la “nació” catalana

La número dos de les llistes socialistes al Parlament reclama que s'accepti els catalans “amb normalitat com una riquesa extraordinària d'un Estat plurinacional”

Tura aposta per “recuperar la vinculació inseparable del pensament socialista”

La número dos de les llistes del PSC al Parlament, Montserrat Tura, ha elevat el to catalanista de la precampanya dels socialistes, al posar l'accent a reivindicar que la “nació” catalana sigui reconeguda amb total “normalitat” dins d'una Espanya “plurinacional”.

Tura ha tancat aquest matí la ronda de discursos inaugurals de la conferència nacional que aquest cap de setmana celebra el PSC al recinte firal de l'Hospitalet de Llobregat per aprovar el programa dels socialistes catalans per a les eleccions al Parlament.

Després del discurs de benvinguda de l'amfitriona de l'esdeveniment, l'alcaldessa de l'Hospitalet de Llobregat, Núria Marín, seguida de l'anunci de l'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, sobre el túnel de la Sagrada Família i la intervenció del ministre de Treball, Celestino Corbacho, centrada en la desocupació i la immigració, a Tura, en aquest repartiment de papers, li ha tocat aportar un matís emocional.

Ha iniciat el seu discurs evocant l'acte de llançament de la candidatura de Montilla, el mes d'abril passat, a Pinós, un petit poble situat al centre geogràfic de Catalunya, lloc elegit per simbolitzar l'aposta del PSC per ocupar el centre de la política catalana a les eleccions al Parlament.

Segons Tura, el PSC representa a aquesta “Catalunya tan plural i tan diversa”, que compon un ric “mosaic” de realitats diferents i que en el seu conjunt constitueix una “nació”.

Posant èmfasi en el “sentiment nacional” de Catalunya, d'acord amb el seu accentuat perfil catalanista dins del partit, Tura ha arremès contra la sentència del Tribunal Constitucional que va retallar l'Estatut i ha reclamat a Espanya que entengui sense alarmar-se que la seva realitat és “plurinacional”.

“Som una nació i no volem que ens faci falta haver-ho de repetir i, sobretot, no volem que ens faci falta tenir-lo que demostrar cada dia, sinó que se'ns accepti amb normalitat, amb naturalitat, com una riquesa extraordinària d'un Estat plurinacional”, ha proclamat.

Segons Tura, s'ha de “recuperar la vinculació inseparable del pensament socialista amb el reconeixement de les realitats nacionals en el si de l'Estat espanyol”.

Tura ha carregat contra els qui defensen un “centralisme reaccionari” o un “autonomisme uniformitzador”, però també s'ha desmarcat de “l'independentisme que no explica com s'arriba a la independència i que intenta fer creure que tots els problemes es resoldran amb aquesta paraula”.

També ha retret a CiU la seva “ambigüitat” al voltant al concepte de “sobiranisme” defensat per Artur Mas.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.