Política

Boi Ruiz

Conseller de Salut

Copagament sense embuts

El nou conseller ha forjat la seva carrera a la patronal sanitària

Defensa les taxes d'utilització de serveis i una gestió empresarial del sector

El nou conseller de Salut s'ajusta al perfil de gestor que el president Mas buscava per al Departament de Salut. Boi Ruiz i Garcia (Barcelona, 1954) ha estat, des de l'any 2007, president de La Unió (antiga Unió Catalana d'Hospitals), la principal patronal sanitària del país, amb més d'un centenar de centres associats i 40.000 treballadors. Ruiz és doctor en medicina i cirurgia per la Universitat de Barcelona i diplomat en gestió hospitalària per EADA. Tot i que ha exercit com a especialista en cirurgia traumatològica, la seva carrera s'ha centrat en la gestió i la consultoria. Abans d'ocupar la presidència de La Unió, Ruiz ja n'era el director general des de l'any 1994. El futur conseller és, a més, vocal de la junta directiva de Foment de Treball i vocal del Catsalut, a més de patró de diverses fundacions privades de l'àmbit sanitari.

Boi Ruiz sempre s'ha mostrat obertament partidari del copagament sanitari o de les anomenades taxes d'utilització dels serveis. En declaracions públiques ha defensat mesures d'estalvi que inclourien el pagament per part dels pacients hospitalitzats dels àpats o de la medicació. “Són moments difícils i tots haurem de fer sacrificis”, va avançar ahir en fer-se públic el seu nomenament. Convençut de la necessitat de contenir la despesa sanitària (també la salarial), Ruiz aposta per aplicar models de gestió empresarial al sector públic i per promoure fórmules de col·laboració publicoprivada.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.