Política

Catalans UK s'uneix a les crítiques pel tancament de TV3 al País Valencià

Els catalans del Regne Unit denuncien el poc ressò internacional del que consideren un atemptat contra la llibertat d'expressió

La seva pàgina web està tancada temporalment per solidaritzar-se amb la causa

Catalans UK, l'associació de catalans al Regne Unit, s'uneix a les crítiques pel tancament de TV3 al País Valencià i condemna les accions contra la llibertat d'expressió i la cultura catalana.

En un comunicat, Catalans UK constata que mentre la repetida censura a altres mitjans ha causat moltes vegades el rebuig dels col·lectius de la premsa internacional i dels seus diaris, aquest cop hi ha hagut poc o nul ressò en els mitjans generalistes que no han tingut interès en publicar aquesta notícia, tant a nivell nacional com a nivell internacional.

L'associació critica la coacció econòmica a què s'ha sotmès Acció Cultural del País Valencià (ACPV) i demana al govern i al Parlament que en nom dels ciutadans de Catalunya faci una ferma declaració de rebuig i alhora iniciï les accions oportunes per tal de defensar la cultura catalana d'aquest “nou atac”.

Catalans UK lamenta l'actitud dels diferents governs espanyols que, durant tots aquests anys, han fet possible el “genocidi cultural” amb la seva passivitat. En l'escrit, l'entitat afirma que l'Estat espanyol demostra la seva incapacitat per reconèixer i defensar les realitats culturals diferents a la castellana.

D'aquesta manera, Catalans UK se suma i dóna suport a les iniciatives de tancament temporal d'espais web per solidaritzar-se amb Acció Cultural del País Valencià i amb la causa que defensa que també considera seva. La seva pàgina web www.catalansuk.com està tancada temporalment.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.