Economia

La conselleria d'Economia emetrà 11.000 milions d'euros en bons durant aquest any

Andreu Mas-Colell descarta categòricament apujar impostos alhora que ha insistit en l'eliminació de l'impost de successions

Recorda al govern espanyol que la gestió dels horaris comercials s'ha de fer des de Catalunya que és qui te competències

La conselleria d'Economia emetrà 11.000 milions d'euros en bons durant aquest any.

El conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, ha destacat , en declaracions a RAC1, “l'austeritat” com a principi general d'actuació de la conselleria.

En aquest sentit el conseller ha remarcat que “l'austeritat tocarà tothom aquest any, s'han d'aprimar totes les estructures”. Amb tot, ha afegit que durant “el primer any no es podrà afinar massa perquè fer un estudi de costos requereix un temps i per tant les mesures s'aniran aplicant progressivament”. Concretament Mas-Colell ha apuntat que aquest any “les retallades es faran pel broc gros” i s'aniran afinant més endavant”.

El conseller ha volgut deixar clar que descarta categòricament apujar impostos. Alhora que ha insistit en l'eliminació de l'impost de successions

Sobre aquest tema ha dit que “està decidit, és el nostre compromís i el complirem”.

Andreu Mas-Colell ha volgut recordar que la gestió dels horaris comercials s'ha de fer des de Catalunya que és qui te competències i ha demanat que el govern central no les envaeixi.

Pel que fa a la remodelació de bancs i caixes el nou conseller considera que “les caixes han de passar a gestionar-se com a bancs, i això ja un fet”.

Mas-Colell situa el dèficit de la Generalitat de Catalunya en un 3,6% del PIB, el que suposa un deute de 7.000 milions d'euros, en front l'objectiu del 2,4% fixat pel govern central i el que obliga l'UE, del 1,3%. Així el conseller ha assegurat que per frenar aquest dèficit s'han de prendre decisions en l'àmbit de la despesa.

El conseller d'Economia ha explicat que aquest any “s'ha aconseguit que es gasti el pressupostat en tots els àmbits menys amb sanitat”. Segons ha explicat, el dèficit de la conselleria de Salut “es produeix perquè el problema amb la despesa sanitària és el seu ritme de creixement i la dificultat que s'ajusti a un pressupost.

Amb tot, Mas-Colell ha afegit que “la manera d'ajustar els números s'ha d'estudiar per no retallar serveis essencials”

El conseller d'Economia i Coneixement, ha optat per un home de la seva confiança com a número dos. Albert Carreras, degà de la Facultat d'Econòmiques de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) serà el secretari d'Economia i Finances.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.