Cultura

Botí de 600.000 €

‘Bruc' confirma les expectatives comercials i demostra la viabilitat de la V.O. catalana

L'àmplia campanya promocial i l'expectació creada al voltant de la producció Bruc s'ha traduït en una recaptació de 600.000 euros durant els sis primers dies, segons explicava a aquest diari Edmon Roch, un dels productors del film. “Està bé, estic satisfet –comenta–. A Catalunya hem obtingut la tercera millor recaptació, al darrere d'Ahora los padres son ellos i Los viajes de Gulliver, i a tot l'Estat ens hem situat en la cinquena posició”.

Des del principi, aquesta producció dirigida per Daniel Benmayor ha jugat en una altra lliga. “Bruc és una pel·lícula molt universal, que enganxa molt –argumenta Edmon Roch–. Ja la vam vendre a partir del guió, abans de començar-la a fer. La distribuïdora Universal s'ha aliat amb nosaltres i no ha estrenat cap pel·lícula nord-americana per a aquestes festes, només la nostra”.

Encara no hi ha data d'estrena a l'estranger, però la distribució està garantida a França, Anglaterra, Rússia, Alemanya, Romania, Austràlia, Nova Zelanda, diverses comunitats asiàtiques...

La pel·lícula es va estrenar el dia 22 de desembre amb 280 còpies a tot l'Estat. A Catalunya, la majoria eren en català, fet que confirma les tesis de la conselleria de Cultura, que va engegar una nova línia d'ajuts per a grans produccions en versió original catalana i en va defensar la viabilitat econòmica. Bruc va pel bon camí per convertir-se en la producció en versió original catalana més taquillera de la història.

De l'acció a l'animació

Edmon Roch avança que el seu proper projecte serà “d'animació en 3D”, i el coproduirà amb Jordi Gasull, amb qui ha fet també Bruc. Es dirà Tadeo Jones i serà “una pel·lícula familiar, per a tots els públics, sobre un obrer de la construcció que s'embolica en aventures gracioses”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.