El lector escriu

Carta del dia

Del petrodòlar a l'ecoeuro

Tothom sap que l'hegemonia dels Estats Units al món ha tingut en l'or negre i la seva força militar els seus dos grans aliats estratègics.

Sens dubte, l'energia barata i abundant fou, és i seguirà essent clau en el cada cop més complex panorama geoestratègic mundial, motiu pel qual les àrees importadores de cru i gas com Europa, ho tindran cada cop més cru si no reaccionen a temps i opten decididament per les abundants fonts energètiques renovables i autòctones continentals.

Crec que en aquests moments de gran incertesa energètica no podem reincidir en els mateixos errors del passat, buscant les mateixes solucions energètiques en dirigents i terres llunyanes, sinó que més aviat hem de trobar la resposta a casa, on empreses i recursos autòctons poden, simplement amb un decidit ajut institucional, convertir l'energia neta en la salvació energètica d'un renovat Vell Continent que ha de tenir en la democràcia, l'euro i les energies verdes els seus grans puntals.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Publicat a