Política

estat espanyol

Espanya amenaça de trencar relacions amb l’Argentina per les paraules de Milei

Albares convoca d’urgència l’ambaixador argentí a l’Estat per exigir directament una disculpa

El govern argentí respon que no hi haurà disculpes perquè qui ha de demanar perdó és l’executiu espanyol

La crisi diplomàtica oberta aquest cap de setmana entre Espanya i l’Argentina s’embolica. El govern argentí no creu que hagi de demanar disculpes per les paraules del seu president, l’ultra Javier Milei, sobre Begoña Gómez, dona del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, en un acte del partit d’extrema dreta espanyol Vox aquest diumenge a Madrid. Milei va qualificar Gómez de “corrupta” i va fer broma que Pedro Sánchez s’hagués agafat cinc dies per reflexionar després que un jutjat hagués obert una investigació a la seva dona.

El portaveu del govern argentí, Manuel Adorni, considera que qui ha de disculpar-se és el govern espanyol per haver insultat Milei. “El van tractar d’odiador, de negacionista, d’ingerir substàncies, d’autoritari, d’antidemocràtic i de ser gent molt dolenta. Tant de bo en algun moment reflexionin i demanin sinceres disculpes. Fi”, ha escrit Adorni en un missatge publicat a la xarxa X i recollit per les agències internacionals.

El portaveu del govern argentí fa referència en el seu missatge al xoc que a principi de mes es va produir amb el ministre espanyol de Transports, Óscar Puente, que va suggerir que Milei s’havia drogat.

El ministre espanyol d’Afers Estrangers, José Manuel Albares, insisteix que Milei ha de demanar disculpes públiques pel que considera un “atac frontal” contra el president del govern espanyol i una “ingerència flagrant” en temes interns d’Espanya i ha convocat d’urgència aquest dilluns a l’ambaixador de l’Argentina a l’Estat espanyol, Roberto Bosch, per traslladar-li directament la petició. Albares s’ha reunit personalment amb Bosch després d’haver cridat també a consultes l’ambaixadora espanyola a Buenos Aires, María Jesús Alonso. Segons fonts del Ministeri d’Afers Estrangers espanyol, la trobada ha transcorregut en un marc de “respecte i cortesia diplomàtica”. En una bateria d’entrevistes a mitjans abans de la reunió amb l’ambaixador argentí, Albares no ha descartat un trencament de les relacions amb l’Argentina. En cas de no haver-hi una rectificació, el ministra ha advertit que l’executiu adoptarà “totes les mesures oportunes per defensar la sobirania i la dignitat” espanyoles.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Europa, sota l’ombra russa i xinesa

Brussel·les
Ruben Wagensberg
Diputat d’ERC, exiliat a Suïssa acusat pel cas Tsunami

“L’amnistia és una victòria política incontestable”

Barcelona
Pep Berga
Alcalde d’Olot (Junts)

“M’hi haurien d’insistir molt; vuit anys està molt bé”

Olot
Jordi Gasulla
Cap de l’oposició (CUP)

"No volem ser l’eterna oposició”

Olot
amèrica del nord

Mèxic elegeix a la seva primera presidenta en les eleccions més grans de la seva història

barcelona
Política

Illa recepta “humilitat” en les converses per a la investidura

barcelona
guerra a europa

Zelenski acusa la Xina d’obstaculitzar la cimera de pau a Suïssa

barcelona
iran

L’expresident iranià Ahmadinejad vol tornar a aspirar al càrrec

barcelona
europa

L’empresària Halla Tómasdóttir, nova presidenta d’Islàndia

barcelona