Política

Terrassa fa avui la penúltima gran consulta sobiranista

Amb 212.724 habitants i un cens de 176.975, serà el termòmetre previ a la que s'organitza el 10 d'abril a Barcelona

Esperen arribar als 25.000 vots, i ja en tenen més de 12.500 d'anticipats

Terrassa serà avui la penúltima gran parada de les consultes sobiranistes arreu del país, en espera que el 10 d'abril es faci la de Barcelona. La plataforma ciutadana Terrassa Decideix, que ha aconseguit aglutinar més de 650 voluntaris per organitzar-la, és conscient que serà el termòmetre de la salut de l'independentisme abans de la cita a la capital. Amb una població de 212.724, serà el segon municipi més gran de Catalunya que organitza la consulta; la intenció és arribar als 25.000 vots i igualar, com a mínim, el 14% de participació que va obtenir la ciutat veïna de Sabadell, la cocapital del Vallès Occidental. A Sabadell, els comicis organitzats el 30 de maig passat van recollir 20.000 vots amb un pressupost superior als 40.000 euros, i a Terrassa ho estan fent amb 22.000 euros de caixa d'aportacions voluntàries.

Però el gran actiu ha estat el treball abnegat dels col·laboradors, que des del 6 de desembre han sortit al carrer cada dia seguint un calendari d'urnes itinerants que s'han situat a diferents punts estratègics del municipi per recollir el vot anticipat. Ahir encara hi havia diverses parades arreu de la ciutat i la iniciativa ha donat els seus fruits, ja que fins al començament de la setmana passada s'havien recollit més de 12.500 vots, xifra que representa més del 7% del cens electoral, que és de 176.975 habitants, inclosos els majors de 16 anys i els ciutadans estrangers.

Avui, el dispositiu electoral en què participaran voluntaris vinguts d'arreu del país inclou 33 col·legis electorals repartits per tots els barris de Terrassa i ubicats en diferents espais, com ara centre cívics i casals cedits per l'Ajuntament, seus d'entitats veïnals, esplais, escoles o el Centre Excursionista. A més, hi ha veles al carrer que desafien el fred, com ara la del parc dels Catalans i la del carrer Sabadell, al barri del Pla del Bon Aire. En total hi haurà 40 urnes en què es podrà votar sí o no a la pregunta Està d'acord que la Nació Catalana esdevingui un Estat de Dret independent, democràtic i social integrat a la Unió Europea? des de les nou del matí fins a les vuit del vespre. S'ha de portar el DNI, el passaport i el document d'empadronament; en el cas dels estrangers, el NIE, el carnet d'identitat del seu país o el passaport.

Ahir un equip de voluntaris entrava les numeracions dels documents d'identitat dels vots anticipats en el sistema informàtic per evitar que aquestes persones puguin tornar a votar avui. La jornada es viurà com una festa.

650
voluntaris
han col·laborat amb la plataforma Terrassa Decideix per organitzar avui la consulta.
7
per cent
de vot anticipat s'ha recollit amb parades al carrer des del començament de desembre.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
GUERRA A GAZA

Israel anuncia la recuperació del cos d’un altre ostatge a la Franja

BARCELONA
MEDITERRANI

Desapareguts 23 migrants que havien salpat de Tunísia cap a Itàlia

BARCELONA
política

Lluís Llach, el més votat a les eleccions del secretariat de l’ANC

barcelona
CAUCAS

La presidenta de Geòrgia veta la polèmica llei sobre agents estrangers

BARCELONA
Memòria democràtica

Experts internacionals debaten sobre el turisme de memòria a Corbera d’Ebre

Barcelona
política

Junts demana repetir el vot exterior per “greus irregularitats”

barcelona
política

Sánchez i Illa treuen pit pels resultats del 12-M

barcelona
GUERRA A GAZA

Més d’una vuitantena de morts en nous atacs a la Franja

BARCELONA
ESLOVÀQUIA

El jutge allarga la presó preventiva a l’agressor del primer ministre Fico

BARCELONA