Política

Tunísia dicta una ordre de detenció internacional contra Ben Ali

L'expresident i el seu entorn familiar seran processats per apropiació de béns i tràfic de divises

Més d'onze mil presoners s'haurien escapat de les presons aprofitant la revolta

El govern interí de Tunísia ha sol·licitat la participació de la Interpol en la busca i captura de l'expresident Zine al Abidine Ben Alí, de la seva dona Leila Trabelsi i d'altres membres de la seva família, segons ha informat el ministre de Justícia, Lazhar Karoui Chebbi.

El ministre ha explicat que l'objectiu de l'ordre d'arrest internacional és processar l'expresident i el seu entorn familiar per “apropiació indeguda de béns públics” i per “tràfic il·lícit de divises a l'estranger”.

L'expresident va escapar del país el passat 14 de desembre a causa de les revoltes populars que van posar fi al seu règim i actualment està refugiat a l'Aràbia Saudita, tot i que el líder de Líbia, Muammar al-Gaddafi, podria estar mantenint des de fa dies negociacions amb les autoritats saudites per al seu possible trasllat a aquest país magribí.

Chebbi ha anunciat també que les autoritats jutjaran sis membres de la guàrdia presidencial de Ben Ali -entre ells el cap de la seguretat presidencial, Alí Seriati- per “conspirar contra la seguretat de l'Estat i incitar els ciutadans a enfrontar-se entre ells amb armes” després de l'enderrocament de Ben Ali.

D'altra banda, el ministre també ha explicat que 11.000 presoners s'han escapat dels centres penitenciaris aprofitant la revolta popular.

Les protestes al carrer no s'aturen, malgrat que avui s'han d'anunciar nous canvis en el govern de transició per reduir el nombre de ministres de l'anterior règim i apaivagar els ànims dels manifestants.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
regne unit

Cop dels laboristes a Sunak

barcelona
guerra a gaza

Turquia talla totes les relacions comercials amb Israel

barcelona
Àlex Neira
Alcalde de Sant Andreu de Llavaneres (PSC)

“Venia de fer de policia amb molts quilòmetres de carrer”

Sant Andreu de Llavaneres
12 DE MAIG

El ‘presidente’ és Pedro

Sant Boi de Llobregat

Més mobilitat ferroviària

Girona
política

Estudiants desencantats

LA BISBAL D’EMPORDÀ

Cañigueral defensa l’impuls del contingut audiovisual en català per als infants

LA BISBAL D’EMPORDÀ
israel

L’Exèrcit israelià nomena el substitut del cap dels serveis d'Intel·ligència

barcelona
GIRONA

Ernest Urtasun: “Salvador Illa no està preparat per governar”

GIRONA