Successos

amèrica del sud

Les greus inundacions al sud del Brasil deixen un rastre de mort, destrucció i caos

Els devastadors aiguats deixen més d’un centenar de morts, desenes de desapareguts i més de seixanta mil habitatges afectats

Devastació inèdita. Els aiguats que afecten des de fa dies l’estat brasiler de Rio Grande do Sul a causa d’unes intenses pluges i desbordaments de rius han deixat un rastre de destrucció sense precedents amb més d’un centenar de morts, 126 desapareguts i 326 ferits, a més d’un milió i mig de damnificats. Les autoritats han declarat que es tracta de la “pitjor catàstrofe natural” que hi ha hagut mai en aquest estat.

Unes riuades d’aigua i fang mai vistes han esborrat del mapa carreteres i ponts. Rio Grande do Sul ha quedat pràcticament aïllat de la resta del país i el principal aeroport de l’estat ha deixat de funcionar després de quedar negat per l’aigua.

El president brasiler, Luiz Inácio Lula da Silva, anunciat aquest dijous un paquet d’ajuda econòmica als afectats de 9.090 milions d’euros, mentre continuen els rescats. El més espectacular, el d’un cavall, Caramel, que va aconseguir enfilar-se a una teulada per refugiar-se, que les televisions del país han emès aquest dijous en directe.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el darrer article gratuït dels 5 d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia