Infraestructures i serveis

Equipaments

Badalona inverteix 245.000 euros per millorar l’històric edifici del conservatori

El conservatori professional de música de Badalona està d’obres. Es tracta d’una institució de renom internacional que té els orígens a finals del segle XIX: el 1894, l’Ajuntament va autoritzar una escola de música a utilitzar la paraula municipal a canvi de reservar unes places per a alumnes sense recursos econòmics. El 1915, el consistori va crear la primera escola municipal de música. El 1980, va obtenir la categoria de conservatori professional de música no estatal, amb validesa oficial en els seus ensenyaments. Ara mateix, l’edifici que l’acull rep una inversió de 245.000 euros per fer-hi diverses obres, que ja han començat i que tindran una durada d’uns cinc mesos.

Un dels treballs principals és la restauració de la torre que corona l’edifici, construït l’any 1927, que està molt deteriorada. També es repararan les claraboies de la coberta de l’edifici, per impedir l’entrada d’aire a l’hivern, i s’hi instal·laran un sistema de protecció per al sol de l’estiu i plaques solars. La intervenció inclou la renovació de l’interior de la planta tercera i l’obertura de finestres zenitals a les cinc aules d’aquesta planta que no disposen de ventilació a l’exterior. També s’han d’eliminar humitats de la planta baixa i del soterrani i reparar les tres façanes de l’edifici situades als carrers del Pare Claret i Francesc Layret i la del pati interior. Aquesta setmana ja s’han instal·lat les bastides.

Les obres arriben després de 24 anys sense fer-hi inversions importants. Segons l’alcalde, Xavier Garcia, “aquesta actuació farà possible la continuïtat de les activitats” mentre treballen “en el projecte que convertirà l’antiga fàbrica de la CACI en la Ciutat de la Música de Badalona, un gran complex cultural de més de 5.000 m² i cinc plantes”. Serà la seu permanent del conservatori i de l’escola de música moderna.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Cadaqués

Interposen 112 denúncies en un control a transportistes a la C-65

Cadaqués

Onze murals d’artistes urbans reivindiquen la cultura marítima

L’Ametlla de Mar

Arrels de Vi enceta l’edició amb més expositors que mai

sant martí d’empúries

Quaranta pobles participen a la segona trobada de municipis sense fronteres

bàscara

Entra en funcionament una nova línia de bus que va a la platja

El Prat de Llobregat
Llagostera

Quarta avaria de la setmana a la xarxa d’aigua potable de la Font Bona

Llagostera

Acció de protesta contra la botiga de bicicletes a l’antic teatre Odèon

girona

Retards al corredor sud de Rodalies per una incidència tècnica

Castelldefels

Un estable cremat a fa 2.200 anys es relaciona amb el pas de les tropes d'Anníbal pel Pirineu

Bellver de Cerdanya