Salut

salut

L’hospital Santa Caterina incorpora la dermatologia digital

L’hospital Santa Caterina de Salt ha incorporat la dermatoscòpia digital al servei de dermatologia del centre amb l’objectiu de millorar el diagnòstic precoç del melanoma cutani i fer un seguiment acurat d’altres lesions. La dermatoscòpia és una exploració no invasiva que permet examinar les lesions cutànies en detall, especialment aquelles pigmentades, i  fer un diagnòstic precoç del melanoma cutani. Amb l’ús d’un microscopi especialitzat, amb lents de 10 a 30 augments, i una font de llum polaritzada o convencional, els dermatòlegs poden observar estructures de les lesions que no són visibles a simple vista ni amb una lupa convencional. La principal innovació de la dermatoscòpia digital és la seva capacitat per enregistrar i analitzar múltiples lesions en detall. Això permet als professionals comparar les imatges en les visites de seguiment, identificant canvis subtils que poden indicar el desenvolupament de malignitat en una fase primerenca. Aquesta tecnologia avançada, que es va incorporar a principis d’any a l’hospital, permet als professionals oferir una atenció més precisa i personalitzada, reduint al mateix temps la necessitat de procediments invasius i cirurgies preventives innecessàries en pacients amb múltiples lesions.

El fet de tenir un melanoma augmenta fins a nou vegades el risc de tenir-ne un segon. Per això és important fer un seguiment acurat dels pacients afectats. Aquest seguiment meticulós també és important en el cas de les persones que tenen moltes pigues, o amb antecedents familiars, o que són portadores d’alguna mutació genètica que predisposi a desenvolupar la malaltia.

Segons les dades epidemiològiques més recents, corresponents al 2002, la incidència de melanoma a l’estat espanyol era de 16,3 casos per cada 100.000 habitants en dones i 14,6 en homes; aquestes dades suposen un increment anual del 2,5% i de l’1,6% anual entre el 2002 i el 2022. En el cas dels homes suposa un 2,1% del total de càncers i és l’11è càncer més freqüent. En el cas de les dones representa el 3,4% del total de càncers i ocupa la novena posició en freqüència. A l’any 2022 es van diagnosticar 7.474 casos nous. La mortalitat per melanoma suposa un 1% del total de càncers.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Unes 16.000 persones visiten el festival Palamós Terra de Mar

palamós

La 3a Oncotriatló recapta 8.500 euros pels malalts de càncer

llançà
educació

La UAB crea una càtedra per a la salut dels professionals sanitaris

Cerdanyola del Vallès

El Girovi tanca l’edició rècord amb més de tres-centes mostres de vins

girona
Tecnologia

Barcelona obre una oficina per recrear memòries amb intel·ligència artificial

Barcelona

15 colles locals participaran al 62è Carroussel Costa Brava

palafrugell

‘Pájaros’ i ‘El fred que crema’ s’imposen al primer festival de cinema

blanes

La polèmica ‘invasió’ de la fórmula 1 a Barcelona

Barcelona

Un gran memorial a cel obert

Portbou