Societat

Llum verda a les connexions de la C-65 amb el futur Hospital Trueta

El Departament de Territori i els ajuntaments de Girona, Salt i Vilablareix han signat el conveni que permetrà tirar endavant les obres per connectar la C-65 amb els nous sectors urbanístics que es preveuen desenvolupar als terrenys ubicats entre Salt i Vilablareix, on hi hauran zones residencials i d’activitat econòmica, a més del futur Campus de salut de la Regió sanitària de Girona amb el nou Hospital Josep Trueta.

Amb aquest acord, la Generalitat passa a assumir els dos trams de la C-65 on s’han de fer les actuacions, la titularitat dels quals corresponia fins ara als ajuntaments de Girona i Salt respectivament. El pressupost de les obres ascendeix a 15.250.000 milions d’euros. El conveni especifica que la Generalitat aportarà 12.500.000 milions d’euros i la resta serà finançada pels ajuntaments de Salt i Vilablareix amb càrrec als desenvolupaments urbanístics. La Generalitat preveu finançar la seva part a partir del conveni a subscriure amb el Ministeri de Transports i Mobilitat Sostenible per a l’execució d’actuacions de millora de la connectivitat de l’AP-2 i l’AP-7.

Els tres ajuntaments hauran d’aportar de manera gratuïta i lliure de càrregues els sòls necessaris per a fer les obres. El Departament de Territori, per la seva banda, redactarà el projecte, licitarà les obres i les adjudicarà. La redacció del projecte s’haurà d’iniciar en el termini màxim de sis mesos.

Una rotonda a nivell inferior

L’actuació, concretament, preveu una nova rotonda que se situarà per sota la C-65, és a dir, en un nivell inferior a la via, amb els respectius ramals d’enllaç i els carrils d’accés corresponents. Estarà ubicada a la intersecció amb el perllongament del carrer Francesc Macià. Disposarà d’un nou tram a la calçada lateral que conduirà fins a l’avinguda del Marquès de Camps, al municipi de Salt.

Suposarà l’eliminació de la rotonda actual, que està situada a la intersecció amb l’avinguda del Marques de Camps i que ja presenta episodis habituals de congestió a causa del trànsit que accedeix a Salt i Vilablareix. La nova connexió donarà servei al trànsit que circula cap aquests municipis i també al que generarà el desenvolupament urbanístic.

Els treballs, d’altra banda, també preveuen l’adequació i millora dels accessos a la C-65 des de Girona, concretament des de la carretera de Santa Coloma de Farners GI-533 i des del carrer Torre Vedruna, a més de la formació d’una cruïlla amb semàfors entre els carrers de Santa Coloma, Gerundense i Sarrià de Ter.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]