Societat

L'emissió de diòxid de nitrògen va augmentar el 2007 a Sants i el Prat de Llobregat per les obres

Els nivells d'emissió de diòxid de nitrògen van augmentar l'any passat en comparació al 2006 en els punts de mesura situats al barri de Sants i la població del Prat de Llobregat (Baix Llobregat), fet associat sobretot a les obres del TGV, segons ha informat la Conselleria de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat.

El diòxid de nitrògen va superar els límits que estableix la normativa respecte a la mitjana anual en sis punts de Barcelona i en dos de l'àrea Vallès-Baix Llobregat, que són les de Sabadell i Santa Perpètua de Mogóda. Tot i això, no es va superar el valor límit per a la protecció de la salut.
Amb l'objectiu de reduir l'emissió d'aquest gas, així com de partícules en suspensió de diàmetre inferior a 10 micres, en aquestes zones la Generalitat va aprovar a mitjans del 2007 el Pla d'actuació per restablir la qualitat de l'aire a 40 municipis de la Regió Metropolitana de Barcelona, declarats com a zona de protecció especial el 2006.

La qualitat de l'aire pel que fa a les partícules en suspensió de diàmetre inferior a 10 micres va presentar una lleugera millora gràcies a les condicions meteorològiques que van afavorir-ne la seva dispersió.

També es van superar els límits també a Manresa (Bages), pel transport, a la Plana de Vic (Osona) i en un punt de les Terres de Ponent, en una zona de trànsit, així com en focus industrialitzats de Tarragona, Vilanova i la Geltrú (Garraf), Mataró (Maresme) i Sant Celoni (Vallès Oriental).

La Generalitat preveu que l'aplicació del Pla d'actuació contribueixi a disminuir els nivells d'ozó troposfèric en la Plana de Vic, l'Alt Llobregat, les comarques de Girona i la zona del Pirineu Oriental. Les zones d'on provenen majoritàriament les emissions de precursors d'aquest contaminant secundari, com els òxids de nitrogen i els compostos orgànics volàtils, són les de Barcelona i Vallès-Baix Llobregat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.