Societat

El PSC acusa CiU d'incomplir la promesa d'eliminar els 80 Km./h

Jordi Terrades celebra que el govern s'hagi fet seva la proposta socialista de flexibilitzar la limitació de velocitat

El diputat considera que el cost de l'ampliació de la velocitat variable és una despesa innecessària

El diputat del PSC Jordi Terrades, ha avui que CiU incompleix la seva promesa electoral d'“eliminar” la limitació dels 80 Km./h a les carreteres de la primera corona metropolitana.

Segons Terrades, amb l'anunci fet avui pel conseller d'Interior, Felip Puig, el govern manté aquesta mesura en un terç de la zona on ara s'aplica. Al seu parer, no es s'està parlant “d'eliminació de la mesura sinó de flexibilització d'aquesta.

En aquest sentit, el parlamentari ha recordat que la flexibilització de la mesura dels 80 Km./h en funció de la congestió del trànsit i de la contaminació era una proposta que ja havia fet el PSC.

Per això, Terrades ha celebrat que el govern de Mas s'hagi fet seva la proposta dels socialistes, però ha assenyalat que “alguns ciutadans que devien votar CiU per aquesta mesura avui deuen estar decebuts per aquest incompliment”.

El diputat també ha indicat que la mesura es va adoptar en el seu moment per una qüestió ambiental, per tal de complir uns requeriments de la Unió Europea. Per això, s'ha mostrat sorprès que hagi estat Interior que s'hagi fet càrrec de la reforma de la normativa i no el de Territori i Sostenibilitat.

En aquest sentit, el parlamentari socialista ha rebatut els arguments d'Artur mas durant la campanya quan afirmava que la limitació dels 80 km/h no funcionava pel que fa a la reducció de la contaminació i dels accidents. Per contra, Terrades ha asseverat que en els dos aspectes s'ha millorat i Mas s'equivocava.

Pel que fa al cost econòmic de l'ampliació de la velocitat variable, el representat socialista ha considerat que una despesa de 6 milions d'euros “en un moment de control de la despesa no és necessària perquè amb la substitució d'algunes senyals i fent servir els panells informatius que ja hi ha a l'accés de la ciutat n'hi hauria prou”.

Terrades ha avançat que faran preguntes parlamentàries als conseller d'Interior i de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder i ja ha demanat al govern que faciliti al seu grup els estudis tècnics i científics que avalen la mesura. A més, ha remarcat que encara s'està per damunt dels llindars de contaminació fixats per la Unió Europea i que hi podria haver una sanció.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Gastronomia catalana, la que ho aprofita tot

Barcelona
Joan (Nani) Mora
Cap de l’oposició d’ERC a Sant Andreu de Llavaneres

“Veiem com tot el que tenia la marca d’ERC s’està aturant”

Sant Andreu de Llavaneres
ADMINISTRACIONS

El Maresme se sent exclòs del pla de barris

MATARÓ
ciència

Asfalt autoregeneratiu i altres avenços tecnològics per a més seguretat a les vies

Tarragona
gastronomia

Cinc restaurants, un menjador escolar i dues escoles de cuina, a l’Slow Food

sant sadurní d’anoia

Un pèsol per col·locar

sant andreu de llavaneres
Societat

Es presentarà una moció al ple per parlar de l’alberg de Badalona

Badalona
ADMINISTRACIONS

L’Ajuntament de Lleida serà part en la causa dels robatoris a l’Horta

LLEIDA
societat

Els càmpings de la Costa Brava, principal allotjament turístic català

roses