Societat

L'Ametlla de Mar denuncia que el govern espanyol incompleix els plans d'emergència nuclear

El consistori diu que és “un menyspreu absolut” que el govern “parli d'augmentar les mesures de seguretat” quan ja hi ha carències flagrants

L'alcalde demana que s'implantin ja les mesures previstes

L'Ajuntament de l'Ametlla de Mar, municipi ubicat a escassos nou quilòmetres de la central nuclear de Vandellòs i a uns 60 dels dos grups d'Ascó (Ribera d'Ebre), ha denunciat avui que el govern espanyol incompleix els plans d'emergència nuclear.

Segons el consistori, és “un menyspreu absolut” per als municipis nuclears de Tarragona que el govern de José Luis Rodríguez Zapatero “parli d'augmentar les mesures de seguretat quan hi ha carències flagrants en les mesures dels plans d'emergència vigents en l'actualitat”.

En aquest sentit, Andreu Martí, alcalde de la localitat, ha exigit que “s'implementin les mesures previstes actualment i que es faci ja. Anirem fins on faci falta”, ha advertit.

Segons el regidor, hi ha diverses zones del municipi que, en cas d'accident nuclear, no podrien ser alertades a causa de les carències del sistema de megafonia del pla d'emergències nuclears vigent actualment”.

D'una altra banda, també està pendent l'execució del tram sud de la carretera d'evacuació de la costa, fet que comportaria que en cas d'emergència veïns del municipi “podrien quedar-se aïllats”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.