Cultura

Els Whiskyn's diuen adéu

Música

A L’últim show (Souvenirs, 2005), els Whiskyn’s van imaginar el que ahir van anunciar públicament. Després de disset anys junts, en què s’han consolidat com una de les bandes més importants de l’escena pop-rock catalana, els Whiskyn’s han decidit separar-se i preparen una gira de comiat per a aquest estiu. “Necessitem una mica d’aire fresc. Tanquem una porta per obrir-ne d’altres”, va explicar el cantant, Joan Masdéu.

Els Whiskyn’s, nascuts a Reus fa gairebé divuit anys, porten editats vuit discos, però de tots han estat els seus darrers treballs, On (2004), Souvenirs (2005) i Reus-París-Londres (2007), amb melodies enganxoses i producció impecable, els que han assolit més popularitat. En paral·lel a l’èxit creixent de la banda, els seus membres han iniciat carreres musicals per separat. Joan Masdéu s’ha embarcat en un projecte en solitari de petit format, Miniatures, que acaba de presentar a Moscou. Nando Oterino (baix) i Àngel Santiago (teclats) tenen la seva pròpia banda, Gallina. Per la seva part, Manel Lucio (guitarra) ja fa uns anys que alterna amb The Rippers, amb un so més dur.

I és en aquest punt que els Whiskyn’s decideixen fer un alto i anunciar la seva particular gira de comiat, que tindrà un format antològic. La parada és “indefinida”, si bé el grup no tanca la porta a futures reunions. “A hores d’ara no sabem si serà o no un adéu per sempre. El que sí que sabem és que en aquest punt de les nostres vides necessitem fer una parada en el camí”, explicaven ahir els seus membres, en una nota pública.

“Nous estímuls”
Joan Masdéu va negar que hi hagués falta de sintonia entre els membres de la banda, i va atribuir la decisió a l’interès de tots ells per buscar “nous estímuls dintre la música”. “Haver pogut gravar tants discos era un només somni, al principi. El nostre objectiu ha estat acomplert. I ara tots necessitem una mica d’aire fresc”, va explicar el cantant.

En la nota, la banda de Reus transmet el seu agraïment als fans i anuncia una gira estival, la darrera, que repassarà els seus èxits. S’espera que l’anunci, fet amb mesos d’avançament, cridi l’atenció dels programadors.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Llagostera

El Festival Espurnes viu la seva edició de més èxit

Llagostera
CULTURA

Mor Roger Corman, icona del terror i mestre de grans cineastes a Hollywood

Música

‘Zorra’ no convenç i situa Espanya a la cua d’Eurovisión 2024

Malmö (Suècia)
La crònica

Blanes estén una catifa vermella

La crònica

Dia de flexió i de reflexió en el festival Trapezi

música

Grabu: “Faig una música que aquí és poc habitual”

girona
Cinema

‘Mexican Dream’, de Laura Plancarte, corona el palmarès de DocsBarcelona

Barcelona
Arts escèniques

El Festival Z acollirà 16 projectes escènics

Girona

Últim dia per veure les noves tendències del circ al Trapezi

REUS