Societat

L'alcalde d'Ascó afirma que el cementiri nuclear està “més justificat que mai”

Rafael Vidal destaca que en una sitja nuclear “no hi ha cap tipus de reacció en cadena”

L'alcalde ha sol·licitat que es normalitzin els simulacres nuclears en els municipis amb centrals

L'alcalde d' Ascó (Tarragona), Rafael Vidal, ha assegurat avui que després del desastre provocat pel terratrèmol i el tsunami a la central nuclear japonesa de Fukushima, i que ha causat la fuita de partícules radioactives, el projecte de construcció del magatzem temporal centralitzat (ATC) a l'Estat espanyol “ara està més justificat que mai”.

En declaracions a l'emissora ComRàdio, Vidal ha precisat que en una sitja nuclear “no hi ha cap reacció en cadena”, una mesura que sí que pot passar en una central nuclear i de fet ha succeït en Fukushima.

L'ATC està pendent de situar-se en algun dels vuit municipis candidats que compleixen amb els requisits fixats pel govern, entre els quals hi ha Ascó.

Vidal ha sol·licitat també que es normalitzin els simulacres nuclears en els municipis amb centrals, per revertir així l'actual “falta de pràctiques”.

L'èxit d'aquestes pràctiques s'assoleix quan aquestes “es prenen amb normalitat, no quan es fan de forma excepcional o poc habitual”, ha considerat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.