Política

El PP troba a faltar en el text “el perdó i la rendició”

És una “pausa” i no una “renúncia”. Copiant la literalitat del comunicat amb què Mariano Rajoy va acollir la treva del 2006, la número dos del PP, María Dolores de Cospedal, va llegir ahir el text idèntic per denunciar que ETA no es rendeix i “no es penedeix de res ni demana perdó per res”.

Cospedal va justificar l'immobilisme de llegir el mateix comunicat de fa cinc anys perquè l'últim procés de pau i l'actual que s'entreveu “han demostrat que “l'única via perquè ETA desaparegui és l'estat de dret i no pas pagar un preu polític”.

El text d'ETA sobre un alto el foc “verificable” va sorprendre Rajoy en plena reunió de l'executiva del PP i en presència del líder dels populars bascos, Antonio Basagoiti, que va prendre la paraula per destacar que el redactat no esmenta l'abandó de les armes. Ja en públic, la número dos del PP va avisar José Luis Rodríguez Zapatero que ni la societat espanyola ni la basca “no entendrien una cessió política després de 30 anys matant”. Obviant en tot moment la negociació que el PP va liderar a Zuric amb emissaris d'ETA el 1999, Cospedal va presumir que el PP sempre s'ha oposat a una negociació i que fins a les municipals del maig estarà “molt vigilant” per evitar “per tots els mitjans” que “cap organització filoterrorista” es pugui presentar a les urnes per recollir el vot abertzale.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.