Societat

ICV creu que el govern no eliminarà els 80 km/h

Dolors Camats exigeix a Mas que no prengui decisions en funció “de la revenja i la discrepància ideològica”

Els ecosocialistes es mantenen a l'espera del que decideixi el conseller Puig sobre la limitació de la velocitat

La portaveu d'ICV, Dolors Camats, s'ha mostrat aquest dimarts convençuda que el Govern no eliminarà la limitació de 80 km/h als accessos a l'àrea metropolitana de Barcelona.

En declaracions als mitjans, Camats ha explicat que cal veure el que decideix finalment el Govern després de les “declaracions matisades” d'aquest dimarts del conseller d'Interior, Felip Puig.

Puig va reiterar aquest dilluns que entre les seves primeres decisions hi haurà la retirada del límit de velocitat a 80 quilòmetres per hora en els accessos a Barcelona; per prendre-la, la consultarà amb tècnics i impulsarà un grup de treball.

El conseller d'Interior també ha explicat que vol buscar l'”equilibri” entre la necessària aposta per polítiques de reducció de la contaminació i de seguretat viària i el principi de responsabilitat i llibertat de la societat.

Tot i això, per a la portaveu ecosocialista “un Govern que es diu rigorós no hauria de prendre com a primera mesura l'eliminació dels 80 km/h”, i ha defensat aquest control de velocitat perquè redueix la mortalitat i és beneficiós per al medi ambient.

Discrepància ideològica

Ha exigit a l'executiu d'Artur Mas que sigui rigorós i no prengui decisions en funció “de la revenja i de la discrepància demagògica”, com, a judici seu, va ser l'anunci reiterat de la intenció d'eliminar els 80 km/h durant la campanya electoral.

Sobre la reducció del nombre de secretaries generals del nou Govern, Camats ha afirmat que és “positiu” però que cal esperar per veure en què es tradueix al llarg de la legislatura.

D'altra banda, Camats ha assenyalat que té sentit que els sindicats es tornin a plantejar mobilitzacions per protestar contra les reformes socials del president del Govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, perquè “sembla que l'única mesura que entén és la pressió social”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Pau Bosch
Nou president d’Amics de la Rambla

“Ara el nostre objectiu és obrir la Rambla al mar”

Barcelona
SOCIETAT

La síndica posa el focus a l’alberg de Badalona

Badalona
societat

L’esclavitud dels segles XV i XIX, a debat al Museu de l’Escala

l’escala
administracions

La Casa del Mar promocionarà el patrimoni pesquer de Llançà

llançà
sequera

La nova fase d’excepcionalitat dona més marge per omplir les piscines

barcelona
Societat

Mor Miquel Massana, fundador de l’empresa Centre Tèxtil Massana

SERVEIS

La Paeria atura la supressió de la recollida porta a porta a Pardinyes i Balàfia

LLEIDA
GIRONA

Puente preveu aviat la licitació del projecte d’enllaç del TAV i l’aeroport

GIRONA
estats units

TikTok demanda als EUA per una llei que amenaça de vetar el seu ús al país

barcelona