Cultura

Senglar Fira

El festival lleidatà busca canviar de sentit en la seva desena edició

El desè Senglar Rock, el tercer que se celebra a Lleida, fa una nova aposta i començarà enguany la seva transició cap a una fira o mercat de la música. Sense perdre el caràcter de festival, en aquesta edició hi participaran també programadors, representants, mànagers, intermediaris i responsables de cultura i festes dels ajuntaments per facilitar la contractació dels grups catalans, segons van anunciar ahir el director del Senglar, Xavier Fortuny, i el tinent d’alcalde de Lleida, Xavier Sàez. El Senglar se celebrarà un any més al parc de Les Basses de Lleida del 28 al 30 de juny.

Pel que fa al cartell d’enguany, i a falta de concretar prop del 40% de les actuacions, ja han confirmat les actuacions de Sepultura, Els Pets, Paradise Lost, Fermín Muguruza, Obrint Pas, The Toasters, la Dharma, Blasted Mechanism, Koma, Dept, Discípulos de Otília, Aramateix, Mazoni, Rauxa, Jofre Bardagí, Xavier Baró i Nour, entre d’altres. Tampoc faltaran Lax’n’Busto, que no s’han perdut cap dels deu anys de Senglar Rock i enguany presenten el seu darrer treball, Relax, i nou cantant, Salva Alberch.

Fortuny va destacar que mantenen la filosofia de potenciar els grups dels Països Catalans, però que incorporen bandes d’altres punts de l’Estat i també representació internacional, de moment amb la primera banda nord-americana de ska, The Toasters, i amb el rock metàl·lic de Paradise Lost.

Altres novetats són la separació del càmping de l’àrea de concerts, la congelació de tarifes (de 15 a 70 euros, segons els dies i abonaments) i la creació d’una entrada nocturna, bàsicament per captar públic lleidatà. El Senglar es completa amb diverses activitats, com el setè Campus Rock, que dirigeix Jimmy Pinyol (Lax’n’Busto) i que enguany tindrà Cris Juanico, Lluís Gavaldà o Marc Parrot com a professors de diversos tallers.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Cultura

Mor l’actriu especialista en escenes aquàtiques Susan Backlinie

festival

Barcelona Poesia, amb tot de gestos quotidians

Barcelona
SALT

Arriba la segona edició del Festival L'Inevitable

SALT
cultura

Comencen les obres d’ampliació del Teatre Auditori Felip Pedrell

TORTOSA
novetat editorial

Verdaguer, l’autor català més biografiat

Barcelona
Crítica

Set de... coherència

TRADICIONS

El Ple de l’Ascensió aprova la celebració de La Patum de Berga

BERGA
Llagostera

El Festival Espurnes viu la seva edició de més èxit

Llagostera
CULTURA

Mor Roger Corman, icona del terror i mestre de grans cineastes a Hollywood