Política

El lehendakari ho considera “un petit pas endavant”

Patxi López diu que el comunicat d'ETA és “insuficient” perquè “el temps de les treves condicionades ja ha passat”

Reconeix, però, que s'acosta el final del terrorisme al País Basc

El lehendakari, Patxi López, va advertir ahir que l'alto el foc anunciat per ETA “és insuficient”, ja que “el temps de les treves condicionades ha passat”; tot i això, va reconèixer que es tracta d'un “petit pas cap endavant” que “acosta” el final del terrorisme. A més, va reclamar a Batasuna que exigeixi a l'organització terrorista “que renunciï a aconseguir cap objectiu polític amb la seva fi”.

El lehendakari, en una intervenció sense preguntes feta a la seu de la presidència del govern basc, a Vitòria, va subratllar que l'anunci que ETA “no assassinarà ningú demà” és “un triomf de la democràcia i una conquesta per a la llibertat”.

Segons va destacar, el comunicat és “el resultat de la fermesa democràtica de l'estat de dret i de la pressió social exercida sobre ETA, inclosa la dels col·lectius que tradicionalment li han brindat el seu suport, perquè posi fi a l'activitat terrorista”.

El lehendakari va dir que l'organització terrorista “ha començat a assumir que la seva fi és inevitable”. Tot i això, va precisar que ETA “no ha anunciat la fi definitiva, que és el que volem tots”. Per aquest motiu, va manifestar que l'anunci “no és el comunicat esperat per ningú”.

Zapatero demana calma

El president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, va demanar ahir als membres de la comissió executiva federal del PSOE que tinguin “cautela i prudència” respecte al nou comunicat d'ETA. El comunicat de l'organització terrorista es va conèixer quan s'estaven produint les últimes intervencions dels membres de l'executiva socialista.

LA FRASE

És un triomf de la democràcia i una conquesta per a la llibertat
Patxi López
LEHENDAKARI BASC


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.