Societat

Montilla fa d'escut a Saura i defensa la limitació de 80km/h a despit del PSC

José Montilla ha fet aquest dimecres un moviment per intentar tornar a la calma el seu govern tripartit, sumit ara en una altra de les seves crisis de tensió per la discussió sobre els límits de velocitat. Mentre es multipliquen en les files socialistes les peticions perquè la velocitat variable als accessos a Barcelona pugui ser-ho també a l'alça, el president de la Generalitat s'ha tombat d'esquena a l'opinió de dirigents del PSC i ha defensat la limitació dels 80 km/h per raons mediambientals.

Repetint els mateixos arguments que Joan Saura va exhibir ahir, Montilla ha recordat que "els nivells de contaminació als accessos de Barcelona encara són alts". "I mentre això duri, hem de mantenir la limitació, perquè si no podríem fins i tot ser sancionats per la Unió Europea", ha afegit.

D'aquesta manera, el president ha fet d'escut humà i polític per al conseller d'Interior i president d'ICV, que en els darrers dies acumula crítiques, per la seva participació en la manifestació per Palestina –que ha equiparat amb les marxes contra el terrorisme– i per la insistència a mantenir el límit de 80km/h a l'entrada de Barcelona fins i tot a la nit i malgrat el nou sistema de velocitat variable que s'estrena aquest dijous a l'autovia de Castelldefels i a la C-32, també entre Castelldefels i el nus del Llobregat. La variació serà només per reduir encara més la velocitat, segons les necessitats del trànsit en cada moment, però en cap moment es podrà circular a més de 80.

Aquesta setmana, el conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, ha apuntat que seria "intel·ligent" i "ben rebut" permetre que la variació fos a l'alça, comentari fet a RAC1 que ha irritat Saura. Aquest dimecres, l'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, i l'alcalde de Badalona, el també socialista Jordi Serra, han defensat la mateixa idea.

"Personalment, com a alcalde de Barcelona seria partidari de flexibilitzar cap amunt els límits de velocitat als accessos a la ciutat, igual que es flexibilitzen a la baixa, però aquesta és una opinió meva", ha dit Jordi Hereu.

 

 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
salut

L’OMS publica una llista de 15 bacteris perillosos per la seva resistència als antibiòtics

barcelona

Adjudiquen l’ampliació dels controls de seguretat de l’Aeroport

GIRONA

Pengen la bandera interseccional per a la llibertat sexual

SALT
societat

46 demandes d'asil per raons d’orientació sexual o identitat de gènere fins l’abril

Barcelona
societat

Crítica del síndic per l’actuació punitiva de l’Ajuntament amb un sensesostre

Barcelona
Societat

Triquell, Cookah P. & Boom Boom Fighters i el Pony Pisador, caps de cartell de la festa major

Sant Cugat del Vallès

Joan Espona, nou president dels caçadors gironins

OLOT

Els prototips de la plataforma eòlica, frenats per la falta de pressupost

GIRONA

Comencen els treballs d’estudi i preservació de boscos de pi negre al Ripollès

CAMPELLES