Societat

Nadal reclama apujar el límit de velocitat a la zona 80

“Seria una mesura intel·ligent”. Aquest és el qualificatiu que el conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, va fer servir ahir per demanar que s’ampliï el límit de velocitat a la zona 80 quan no hi hagi risc de congestió. Nadal va reflotar ahir la polèmica en el si del govern arran de la implantació del límit indiscriminat a 80 km/h a la corona metropolitana. Quan només falten tres dies perquè el sistema de velocitat variable a la C-31 i la C-32 comenci a funcionar –dijous s’inicia el període de proves–, Nadal va defensar que la variabilitat pugui ser a l’alça o a la baixa.

No és la primera vegada que des del departament de Política Territorial –que és qui té la titularitat de les carreteres– es dubta de la idoneïtat de la mesura presa ara fa poc més d’un any pels dos departaments que controla Iniciativa: Interior i Medi Ambient. Altres entitats, com el RACC o el Col·legi d’Enginyers també han reclamat en nombroses ocasions que el sistema de velocitat variable no estigui limitat a 80 km/h com a màxim. Nadal considera lògic que un cop s’implanti el sistema el Servei Català de Trànsit (SCT) es plantegi augmentar els límits perquè seria “una mesura de flexibilitat intel·ligent” que seria ben rebuda per tothom.

Els departaments d’Iniciativa, però, no pensen a aplicar la mesura intel·ligent. Fonts de la Presidència i d’Interior van assegurar ahir que la mesura formava part d’un acord de govern “que no es canviarà mentre no es rebaixi la contaminació”. Des del SCT es va assenyalar que cada nit circulen més de 100.000 cotxes per la zona 80.

Per la seva banda, CiU va tornar a carregar ahir contra la mesura. El diputat responsable de medi ambient de la federació, Ramon Espadaler, va assegurar que la mesura “és una imposició pura i dura del tripartit” perquè “no s’ha pogut debatre ni al Parlament ni en cap altre àmbit”, malgrat les opinions contràries dels partits i part de la societat civil. Espadaler va posar de manifest la incongruència d’Iniciativa que per una banda predica la participació i per l’altra imposa les seves decisions sense debat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.