Política

La policia egípcia deixa a mans de l'exèrcit el control de la seguretat

El govern prohibeix les emissions d'Al-Jazeera

Un miler de presos escapen d'una presó egípcia

La policia ha deixat en mans de l'exèrcit egipci el control total de la seguretat del país davant les protestes, començant pel bloqueig de l'accés a la plaça de Tahrir -centre de les manifestacions al Caire-- a l'espera de noves manifestacions contra el president Hosni Mubàrak, que començaran presumiblement d'aquí a tres hores, després de les oracions dominicals i dels funerals pels morts.

Els manifestants han reaccionat a la remodelació de govern iniciada ahir per Mubàrak amb els nomenaments de l'ex-cap dels serveis d'Intel·ligència, Omar Suleiman, com vicepresident i de l'antic cap de l'Estat Major de les Forces aèries, el mariscal Ahmed Shafiq, com primer ministre, a l'entendre que Mubàrak té intenció d'ignorar la seva principal demanda, això és, abandonar el poder, amb la designació de dos aliats propers sota una falsa promesa de reforma.

Els enfrontaments entre manifestants i forces de seguretat derivats de les protestes han deixat de moment més de 100 morts, se arran de les informacions de fonts mèdiques, centres sanitaris i testimonis presencials. Malgrat això, no hi ha xifres oficials, i les dades podrien variar a causa de la confusió que hi ha als carrers.

Aquesta nit s'han registrat disturbis en diversos punts del país, entre ells la coneguda localitat turística de Sharm-el Sheij, escenari de diversos cims polítics internacionals, on s'ha tingut constància de saquejos i incendis, en particular en les zones comercials, segons informa Al-Jazeera. Precisament, aquesta cadena televisiva ha patit avui les ordes de les autoritats egípcies, que han ordenat tancar totes les oficines a Egipte de la cadena de televisió i ha retirat els permisos oficials de tots els seus corresponsals.

D'altra banda, prop de mil presoners han escapat aquest diumenge del centre penitenciari de Fayoum, situat a una hora de la capital egípcia, segons ha informat el canal egipci Nile TV, citat per la cadena britànica BBC.

Segons aquestes mateixes fonts, els interns “estan en els carrers provocant el caos i les famílies de residents estan espantades. Segons l'oposició, la fugida dels presos i d'altres destrosses estan impulsades pel mateix govern, que vol fer fracassar així la mobilització popular.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Guerra a Gaza

Mor una ostatge ferida en un bombardeig israelià

Barcelona
memòria

Protesta contra la restricció del dret de manifestació de la Junta electoral

barcelona

El PSC insisteix en la urgència de reprendre l’allargament de la C-32

GIRONA
judicial

El jutge del Tsunami cita dos policies nacionals ferits a Barcelona en una acció contra la sentència del procés

barcelona
estats units

Criden a testificar l’actriu porno Stormy Daniels en el judici penal contra Trump

barcelona
unió europea

La UE aprova la primera llei europea contra la violència de gènere

barcelona
estat espanyol

El Constitucional torna a tancar la porta a investigar els crims del franquisme

barcelona
Estat espanyol

El Suprem tomba la designació de Delgado com a fiscal de Memòria Democràtica

Barcelona
guerra a europa

Ucraïna afirma haver frustrat un complot per assassinar Zelenski

barcelona