Política

Un grup d'una quarantena de turistes catalans i de la resta de l'Estat es troba atrapat al Caire

Segons ha explicat la barcelonina Mari Cruz Navarro, els afectats es troben repartits en dos hotels -el Hilton i el Gran Hyatt- en ple centre de la capital d'Egipte, epicentre de les revoltes

Un grup d'una quarantena de turistes catalans i de la resta de l'Estat es troba atrapat al Caire enmig de les violentes protestes per derrocar el règim de Mubarak. Segons ha explicat la barcelonina Mari Cruz Navarro, els afectats es troben repartits en dos hotels -el Hilton i el Gran Hyatt- en ple centre de la capital d'Egipte, epicentre de les revoltes. “Estem molt espantats, retinguts a l'hotel i sense cap tipus d'ajuda”, ha assegurat Navarro, que ha lamentat que l'única notícia que han rebut de l'ambaixada espanyola és que s'espavilin pel seu compte. “Ens ha trucat una noia i ens ha dit que ens busquem la vida, que intentem comprar bitllets d'avió per sortir del país”, ha criticat Navarro.

“No podem fer res d'això perquè no funciona Internet i la cobertura de mòbil va i ve contínuament”, ha continuat la turista catalana, que, com tot el grup, tenia previst el vol de tornada aquest dilluns després d'un creuer pel Nil i tres dies de turisme a la capital, El Caire, que s'estan convertint en un infern. “Ni pensar de visitar la ciutat, avui només ens deixaven passar 8 persones en un mateix autocar, i tampoc sabem res del nostre vol, si sortirà o no”, ha insistit Navarro. “I ens arriben informacions que no deixen entrar a l'aeroport del Caire sense bitllet i tampoc amb un bitllet que la sortida del vol no sigui del mateix dia”, ha assenyalat la turista catalana, que ha contraposat la seva situació a la d'altres turistes estrangers.

“Estem veient que els ciutadans d'altres països estan sortint d'Egipte amb avions noliejats pel propi govern. Nosaltres, res de res, encara estem esperant que algú es posi en contacte amb nosaltres: ni l'agència de viatges, ni el govern espanyol, ni el govern català”, ha enumerat la viatgera, que ha comentat que els propis treballadors de l'hotel han començat a posar barricades a les portes de l'establiment per por dels pillatges. “Sort del guia, que no ens deixa en cap moment i és l'única persona que ens està ajudant”, ha puntualitzat Navarro. “Les coses estan empitjorant, hi ha noves manifestacions, se senten trets i la gent comença a saquejar habitatges i en qualsevol moment poden entrar a l'hotel”, ha exclamat Navarro.

“Ens han portat a la boca del llop i ens han deixat tirats”, ha finalitzat indignada la turista catalana.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Cañigueral: “Triem entre qui aposta per retallades i els que apostem per invertir”

OLOT

Vergés crida a votar “l’única llista independentista que pot guanyar les eleccions”

GIRONA
estats units

El jutge no accepta anul·lar el judici a Trump pel testimoniatge de l’actriu porno

barcelona
Guerra a Gaza

Reprenen al Caire les converses per una treva entre Israel i Hamàs

Barcelona

La CUP incorpora deu propostes d’entitats sobre mobilitat a la regió de Girona

GIRONA
Guerra a Gaza

Mor una ostatge ferida en un bombardeig israelià

Barcelona
memòria

Protesta contra la restricció del dret de manifestació de la Junta electoral

barcelona
guerra a Gaza

La presa del pas de Rafah talla l’entrada d’ajuda a la Franja

Barcelona

El PSC insisteix en la urgència de reprendre l’allargament de la C-32

GIRONA