Política

L'exèrcit ocupa el centre del Caire

Els EUA i Turquia, s'afegeixen a Israel, i ja han ordenat evacuar els seus ciutadans

Els manifestants anti Mubàrak tornen per sisè dia al carrer

Mentre avions de combat de la força aèria egípcia sobrevolaven aquest migdia el cel del Caire, per sisè dia consecutiu, els ciutadans egipcis han sortit als carrers per demanar la dimissió del president, Hosni Mubàrak. La situació al país cada cop és més delicada i una mostra d'això és que els governs dels EUA i Turquia ja han ordenat l'evacuació dels seus ciutadans. El bloqueig de les comunicacions -internet i la telefonia mòbil no funciona des de fa dies- més l'ordre de tancament avui mateix de la cadena de televisió àrab Al-Jazeera, fa que la situació sigui encara més confusa.

La policia ha deixat el carrer a mans de l'exèrcit i tot apunta que el paper d'aquesta força serà clau per determinar el camí que seguirà la revolta egípcia. El nombre de forces militars ha augmentat les darreres hores pels carrers del Caire tot i que, de moment, només fan acte de presència sense intervenir. Algunes agències d'informació asseguren que vetllen perquè no hi hagi més saquejos -diversos establiments comercials i fins i tot algun museu- ha estat objecte d'actes vandàlics. Per evitar això mateix, nombrosos ciutadans egipcis s'han armat amb bastons durant tota la nit per garantir la seguretat en els seus barris. De fet, d'altres informacions han apuntat que almenys un miler de presos han escapat de presons egípcies, entre els quals hi hauria membres opositors a més de delinqüents comuns. Precisament, des de l'oposició a Mubàrak, també es denuncia que els saquejos i la mateixa fugida de presos és obra del mateix govern que vol, d'aquesta manera, crear una situació de caos i perill al país.

A aquesta situació confusa, s'hi afegeix alguna informació que aquest migdia afirmava que el fill del president Hosni Mubàrak, Gamal -i que fins fa poc s'especulava com a successor a la presidència- hauria abandonat el país.

Fonts governamentals egípcies han informat aquest migdia que probablement avui es faria públic el nou govern -del qual diumenge ja es van anunciar dos càrrecs d'alta importància-. Mentrestant, el president Hosni Mubàrak visitava aquest migdia el centre d'operacions de l'exèrcit; la clau de la situació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Cañigueral: “Triem entre qui aposta per retallades i els que apostem per invertir”

OLOT

Vergés crida a votar “l’única llista independentista que pot guanyar les eleccions”

GIRONA
estats units

El jutge no accepta anul·lar el judici a Trump pel testimoniatge de l’actriu porno

barcelona
Guerra a Gaza

Reprenen al Caire les converses per una treva entre Israel i Hamàs

Barcelona

La CUP incorpora deu propostes d’entitats sobre mobilitat a la regió de Girona

GIRONA
Guerra a Gaza

Mor una ostatge ferida en un bombardeig israelià

Barcelona
memòria

Protesta contra la restricció del dret de manifestació de la Junta electoral

barcelona
guerra a Gaza

La presa del pas de Rafah talla l’entrada d’ajuda a la Franja

Barcelona

El PSC insisteix en la urgència de reprendre l’allargament de la C-32

GIRONA