Societat

L'1 de juny es començarà a multar qui no respecti la velocitat variable

Les vies on actualment s'aplica la velocitat variable són la C-31 i la C-32, que disposen de panells lluminosos en cada quilòmetre amb la velocitat màxima a la qual es pot circular, en funció de les condicions de congestió, seguretat viària i inclemències meteorològiques

A partir de l'1 de juny, els automobilistes que no respectin les limitacions del sistema de velocitat variable –actualment en proves en alguns dels accessos a Barcelona– seran multats.

El Servei Català de Trànsit (SCT) així ho ha informat aquest dimecres en un comunicat. De fet, la primera intenció era començar a sancionar el 15 de maig, però es van adonar que els radars que fotografien els infractors no estaven prou ajustats amb els aparells que marquen les limitacions. Per això van decidir ajornar la data.

Les vies on actualment s'aplica la velocitat variable són l'autovia de Castelldefels (C-31) i l'autopista del Garraf (C-32), que disposen de panells lluminosos en cada quilòmetre que indiquen a l'usuari la velocitat màxima a la qual es pot circular, en funció de les condicions de congestió, seguretat viària i inclemències meteorològiques.

Els conductors que sobrepassin els límits establerts pels senyals seran sancionats aplicant la normativa vigent d'infraccions i sancions per excés de velocitat.

La velocitat variable, un model pioner a l'Estat per combatre la congestió i la contaminació, s'aplica en 19,4 quilòmetres de la C-31 i en 14,3 quilòmetres de la C-32, on des del 15 de gener es limita la velocitat entre els 80 i els 40 quilòmetres per hora en virtut de les congestions, els accidents, la contaminació i el clima.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.