Societat

La circulació densa a la C-32 fa abaixar la velocitat variable fins als 40 km/hora

Trànsit

La circulació densa que hi ha hagut aquest divendres al matí a la C-32, l'autopista del Garraf, ha fet abaixar la velocitat variable fins als 40 km/hora el segon dia de l'aplicació de la nova normativa. Concretament s'ha abaixat la velocitat a 40 km/hora, la més baixa prevista, en el tram de la C-32 que passa de tres a dos carrils a Sant Boi de Llobregat, en sentit Barcelona.

Segons el Servei Català del Trànsit (SCT), els panells electrònics han limitat la velocitat a 40 km/hora cap a tres quarts de vuit en aquest tram d'uns quatre quilòmetres. A partir del Prat de Llobregat els vehicles podien circular un altre cop a 80 km/hora.

Pel que fa a l'autovia de Castelldefels (C-31), la circulació és fluïda i no s'ha hagut de rebaixar la velocitat.

El Servei Català de Trànsit va posar en marxa a primera hora del matí d'aquest dijous el límit de velocitat variable als accessos a Barcelona per l'autovia de Castelldefels i l'autopista del Garraf –la C-32–, tot i que durant els primers dos mesos no se sancionarà els conductors que incompleixin la nova mesura.

En el cas de la C-31, la velocitat variable s'aplica entre Castelldefels (Baix Llobregat) i la plaça Cerdà de Barcelona –19,4 quilòmetres–, mentre que a la C-31 s'utilitza en els 14,3 quilòmetres que uneixen Castelldefels i el nus del Llobregat. El nou sistema impulsat pel govern de la Generalitat ha nascut generant opinions contràries per part de consellers i alcaldes del PSC de localitats de l'àrea metropolitana de Barcelona. Tots ells han exigit que es reculli la possibilitat que la velocitat pugui superar els 80 km/hora durant la nit.

El nou model de la gestió del trànsit basat en la velocitat variable regula el límit màxim de la velocitat en funció de la congestió, els accidents, la contaminació i les condicions climatològiques.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.