Societat

Trànsit no multarà en velocitat variable fins després de Setmana Santa

Trànsit

El Servei Català de Trànsit (SCT) ha decidit no començar a multar els conductors que infringeixin els límits de la velocitat variable als accessos a Barcelona fins després de Setmana Santa, en lloc del proper 15 de març, com estava previst inicialment.

Segons han informat fonts de Trànsit, la decisió de posposar l'inici del període sancionador obeeix al fet que en els dos mesos de prova d'aquest model de gestió, que s'aplica a l'autovia de Castelldefels (C-31) i l'autopista del Garraf (C-32), s'ha evidenciat un "compliment generalitzat" per part dels conductors.

Aquesta decisió també permetrà acabar d'ajustar el mecanisme tècnic que fa funcionar la velocitat variable, per afinar-lo al màxim abans de començar a sancionar, segons les mateixes fonts.

La velocitat variable, un model per combatre la congestió i la contaminació pioner a l'Estat espanyol, s'aplica en 19,4 quilòmetres de la C-31 i en 14,3 de la C-32, on des del 15 de gener passat es limita en període de proves la velocitat entre els 80 i els 40 quilòmetres per hora d'acord amb les congestions, els accidents, la contaminació i el clima.

Segons les mateixes fonts, com a mínim fins després de Setmana Santa no es decidirà quan es començarà a multar els conductors que infringeixin la velocitat variable. Això no obstant, sí que se seguirà multant els que superin el límit dels 80 per hora, vigent des del 2008.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.