Societat

Trànsit tornarà a reduir la velocitat a l'àrea metropolitana de Barcelona

Trànsit

Si la iniciativa de limitar a 80 km/h la velocitat a l'àrea metropolitana de Barcelona va crear polèmica, ara la Generalitat ha decidit reduir encara més la velocitat, fins als 70, 60 o 50 km/h, depenent de les incidències que pugui haver a la via.

Aquest nou sistema "variable" començarà a funcionar el 15 de gener i s'aplicarà en funció dels accidents, les obres o les condicions metereològiques i s'anunciaran a través dels panells lluminosos

Aquest projecte de control dinàmic de la velocitat s'emmarca en l'aplicació del pla de millora de la qualitat de l'aire i té com a objectius bàsics, segons el conseller d'Interior, Joan Saura, reduir les congestions en el trànsit, millorar la seguretat viària i disminuir la contaminació.

La mesura s'estrenarà a la C-31 -l'autovia de Castelldefels- i a la C-32 -autopista del Garraf- i s'estendrà a la resta d'accessos a la ciutat de Barcelona a partir de l'estiu del 2009.

En la presentació del projecte, el conseller d'Interior de la Generalitat, Joan Saura, ha assegurat que no s'ampliarà l'àrea d'aplicació dels límits de velocitat a 80 quilòmetres per hora als entorns de Barcelona. Saura ha defensat els 80km/h assegurant que des de l'aplicació de la nova limitació de velocitat ha baixat un 30% el nombre d'accidents i un 50% el nombre de morts i ferits greus.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.