Societat

El tripartit frena dues mocions contra el límit de velocitat a Barcelona

Trànsit

El Parlament de Catalunya ha rebutjat aquest dijous, amb els vots de PSC, ERC i ICV-EUiA, dues mocions presentades per CiU i Ciutadans a favor d'aixecar el límit de velocitat de 80 quilòmetres per hora en els accessos a Barcelona.

La moció de CiU, que ha comptat amb el suport de la resta dels partits de l'oposició, reclamava al govern demostrar mitjançant estudis que la reducció de la contaminació es deu a la velocitat variable i no a la reducció efectiva de l'ús del cotxe a l'àrea metropolitana de Barcelona.

En cas que es demostrés que el descens de la contaminació és gràcies a la reducció de vehicles, CiU instava el govern a retirar de manera "immediata" la prohibició de circular a més de 80 quilòmetres per hora, per la seva "ineficiència".

A més, CiU ha insistit en la necessitat de flexibilitzar a l'alça de manera immediata la velocitat variable en certes franges horàries o dies de la setmana sense congestió.

El diputat de CiU Ramon Espadaler ha afirmat que disminuir el límit de velocitat fins als 40 quilòmetres per hora, sense "cap estudi" que demostri els seus beneficis, és "indecent".

De la seva banda els representants del tripartit han defensat el descens de la mortalitat a les carreteres catalanes, amb un mort menys al dia en comparació amb l'any 2000, i han constatat que "estudis parcials" demostren una "clara" reducció de la contaminació atmosfèrica.

La moció de Ciutadans, que ha recollit el suport insuficient de CiU i PP, plantejava "eliminar la limitació dels 80 quilòmetres per hora i i substituir aquest sostre per una variabilitat sense màxims que estableixi els límits de velocitat en funció de l'optimització del flux de vehicles o altres paràmetres determinants".

També demanava "substituir la penalització de la velocitat com a principi vertebrador de les actuacions per a la millora de la qualitat de l'aire a l'àrea metropolitana pel principi de l'incentiu fiscal, de manera que qui menys contamini sigui qui menys pagui".



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.